Grad otpisuje Ciboni 40 posto duga

Grad otpisuje Ciboni 40 posto duga

Većina gradskih zastupnika u četvrtak je prihvatila plan financijskog restrukturiranja Košarkaškog kluba Cibona kakav je predložio gradonačelnik Milan Bandić. S 40 glasova »za« i tri suzdržana usvojen je gradonačelnikov plan restrukturiranja »Cibone« koji omogućava da se postupak predstečajne nagodbe okonča u roku.

Od ukupnog duga »Cibone« koji, kako je utvrđeno, iznosi 40,5 milijuna kuna, Grad Zagreb potražuje 2,6 milijuna kuna, a nakon otpisa 40 posto ukupno utvrđene tražbine iznos koji bi dužnik otplatio je 1,5 milijuna kuna. Predstečajno povjerenstvo Grada Zagreba zaključilo je da treba prihvatiti izmijenjeni plan financijskog restrukturiranja procijenivši da je se tako uvećava vjerojatnost naplate potraživanja Grada u predstečajnoj nagodbi no što bi bio slučaj da »Cibona« uđe u stečaj.

Zakazana je i tematska sjednica koja će se održati za tri tjedna koja će biti posvećena problemu sporta u Zagrebu.

Na sjednici nije usvojen njegov prijedlog kojim bi se legalizirale nezakonito izgrađene zgrade koje se nalaze u koridorima prometnica. Protiv prijedloga kojim bi se imovinsko pravni odnosi rješavali sklapanjem nagodbi s vlasnicima nelegalnih nekretnina bilo je 26 oporbenih zastupnika dok ih je 18 bilo »za«. Potpredsjednik Skupštine Andrija Mikulić (HDZ) rekao je da se radi o lošem prijedlogu te je ocijenio kako se tu ne radi o legalizaciji, »već o otkupu nelegalnih objekata po tržišnoj cijeni«. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni