Grad otkupljuje zemljišta na području klizišta Veliki Potok

Grad otkupljuje zemljišta na području klizišta Veliki Potok

Na poziv gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, vlasnici zemljišta na području klizišta Veliki Potok, jučer su u prostorima OŠ Medvedgrad preuzimali predugovore po osnovi kojih će naknadno potpisati i ugovore da bi na njihove račune u roku od osam dana počela uplata na ime otkupa zemljišta obuhvaćenog sanacijom klizišta.

Zajedno s pozivom na potpisivanje ugovora, odnosno predugovora, građani s područja klizišta Veliki Potok dobili su i ispriku gradonačelnika zbog toga što posao nije dovršen, a trebao je biti, jer kako je naglasio u pismu isprike, osobno je u jesen 2014. predložio Gradskoj skupštini, a Skupština je usvojila, Zaključak o uređenju imovinsko-pravnih odnosa s vlasnicima nekretnina koje ulaze u obuhvat regulacije potoka Črnomerec, sabirnog kanala, geotehničkih građevina i servisnog puta u zoni potoka od Fraterščice do brane Črnomerec.

U ime gradonačelnika, potpisivanju je prisustvovao pročelnik Ureda za financije Slavko Kojić, koji je pozdravio mnogobrojne građane koji su se okupili u športskoj dvorani OŠ Medvedgrad i zahvalio im na strpljenju te naglasio da su novci za isplatu osigurani i da nema razloga da se ovoga puta stvar ne riješi promptno i do kraja.

Ugovore i predugovore su vlasnicima i korisnicima zemljišta podijelili djelatnici Ureda za imovinsko pravne poslove i imovinu grada, a na licu mjesta građani su se mogli upoznati s procedurom sklapanja ugovora i svim važnim tehničkim informacijama kako bi proces tekao što brže i efikasnije. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni