Grad organizirao rad pučkih kuhinja na sedam lokacija

Grad organizirao rad pučkih kuhinja na sedam lokacija

(Pučka kuhinja / Foto: Caritas Zagrebačke nadbiskupije)

Iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom javili su se kako bi »demantirali neistinite navode o organizaciji rada pučkih kuhinja koje su se pojavile i proširile na društvenim mrežama 31. ožujka 2020. godine«.

Njihovo priopćenje ovdje prenosimo u cijelosti:

“Pravo na prehranu u pučkoj kuhinji koja je u nadležnosti Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, a provodi Ustanova „Dobri dom“ Grada Zagreba, imaju korisnici sukladno Odluci o socijalnoj skrbi. Obzirom na mjeru Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske ograničavanja javnog prijevoza Ured je od ponedjeljka, 30. ožujka, organizirao dodatne lokacije na kojima se vrši podjela ručka i to u suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije, Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb te Župom sv. Antuna Padovanskog. 

MJESTO PODJELE

ZA KORISNIKE S PODRUČJA

„Blagovaonica Branimirova“, Kneza Branimira 35

Donji Grad (Centar), Gornji Grad -Medveščak, Trnje, Podsljeme

„Blagovaonica Cerska”, Cerska 3

Dubrava (Donja, Gornja) Maksimir

 „Blagovaonica Alfirevićeva”, Alfirevićeva 6

Peščenica, Žitnjak

Caritas Zagrebačke nadbiskupije, Crnojezerska 20

Črnomerec, Podsused – Vrapče

Caritas Zagrebačke nadbiskupije, Av. Dubrava 220

Sesvete

Župa Sv. Antuna Padovanskog, Sv. Duh 33

Trešnjevka (Sjever i Jug)

Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, Siget 18

Novi Zagreb (Zapad, Istok, Brezovica)

Obzirom se neistinite informacije odnose konkretno na mjesto podjele na adresi Avenija Dubrava 220 želimo istaknuti kako su obroci osigurani od strane Grada Zagreba putem Ustanove „Dobri dom“ Grada Zagreba, a podjelu vrše na volonterskoj osnovi djelatnici osnovnih škola i učeničkih domova, kao i pripadnici navijačke skupine u osiguranju provedbe zaštitnih mjera.

 Ovakva organizacija dodatnih mjesta za osiguranje prehrane u pučkoj kuhinji korisnicima koji su ostvarili pravo sukladno Odluci o socijalnoj skrbi odvijat će se sve dok postoji potreba uzrokovana epidemiološkom situacijom i odlukom o ograničenju javnog prijevoza.

Još jednom ističemo kako su dodatne lokacije za podjelu obroka organizirane kako bi Grad Zagreb osigurao dostupnost socijalne usluge za najsiromašnije sugrađane.

Za naše sugrađane koji su starije životne dobi, osobe s invaliditetom te osobe s kroničnim bolestima koje su u potrebi za podrškom u organiziranju prehrane mogu se javiti Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom na br. 01 610 1565, Gradskom društvu Crvenog križa Zagreb ili Caritasu Zagrebačke nadbiskupije.” (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni