Grad organizirao privremeni smještaj za beskućnike

Grad organizirao privremeni smještaj za beskućnike

Kako je najavljeno izrazito hladno vrijeme, a u cilju zaštite od hladnoće, u suradnji u razdoblju od 15. 1. do 25. 1. 2021. organiziran je dodatni privremeni smještaj za beskućnike.

Smještaj je osigurao Grad Zagreb, odnosno Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb, Prihvatilištem za beskućnike i Ustanovom „Dobri dom“.

Za osobe koje borave na otvorenom i nemaju mogućnost drugog odgovarajućeg smještaja organiziran je i prijevoz do prihvatilišta. Polasci autobusa s Glavnog kolodvora Zagreb u Prihvatilište Gradskog društva Crvenog križa Zagreb u Velikoj Kosnici su: 

petak

15.01.2021.

18,00 sati

subota

16.01.2021.

18,00 sati

nedjelja

17.01.2021.

18,00 sati

ponedjeljak

18.01.2021.

18,00 sati

Iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom napominju da osobe obuhvaćene smještajem za vrijeme ekstremnih zimskih uvjeta neće ostati bez prava na zajamčenu minimalnu naknadu. Zbog trenutne epidemiološke situacije sve osobe koje dolaze na smještaj testirat će se na COVID-19 kako bi se širenje zaraze svelo na najmanju moguću mjeru te iz tog razloga nije moguć svakodnevni odlazak i povratak u Prihvatilište za beskućnike.

Isto tako, u suradnji s Ustanovom „Dobri dom“ Grada Zagreba, a kako bi se osigurao dodatni prostor za zaštitu od hladnoće za osobe bez primjerenog smještaja u periodu od 14. 1. do 25. 1. 2021. pruža se mogućnost boravka u prostorijama blagovaonice pučke kuhinje u Branimirovoj 35. U navedenom razdoblju boravak će biti omogućen u vremenu od 19 do 7 sati.

U resornom gradskom uredu navode da je redovni smještaj za beskućnike osiguran u suradnji sa Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb i Caritasom Zagrebačke nadbiskupije. Tako se sve osobe u potrebi za smještajem mogu obratiti nadležnom Centru za socijalnu skrb kako bi se pokrenuo postupak privremenog smještaja. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni