“Grad ne smije smanjiti studentske invalidske stipendije”

“Grad ne smije smanjiti studentske invalidske stipendije”

Iz zagrebačkog HSLS-a danas su poručili kako najstrože osuđuju moguću odluku o smanjenju 28 studentskih invalidskih stipendija. Smatraju da obrazovanje ne smije biti prostorom ikakvih ušteda, već upravo suprotno – područje novih, promišljenih ulaganja.

»Štedjeti treba na nabujalom i otuđenom Zagrebačkom holdingu, a ne na najranjivijim Zagrepčan kama i Zagrepčanima«, poručuje predsjednik zagrebačkog HSLS-a Darko Klasić. Dodaje kako bi moguće smanjenje studentskih invalidskih stipendija bila bi prava socijalna katastrofa za najranjivije Zagrepčane.

Klasić navodi da ova Gradska uprava »ponovno djeluje poput očajnog menadžera koji rješavanje višedesetljetnih financijskih dubioza misli postići minornim, lažnim i štetnim kvazi-uštedama«.

Naglašava kako je zadatak Gradske uprave da smanji svoje troškove, posebice one koji se odnose na politički uhljebljene kadrove. No istovremeno se ne nikada ne smije »štedjeti« na najranjivijim, socijalno ugroženim skupinama građana.

Gradonačelnika Tomislava Tomaševića pozvao je na hrabre, strukturirane i dugoročne poteze ozdravljenja Grada Zagreba, »a ne nemušte pokušaje kao izlike za nedostatak znanja i hrabrosti u upravljanju glavnim gradom Republike Hrvatske«. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni