Grad nastavlja financijski podržavati Autonomnu žensku kuću

Grad nastavlja financijski podržavati Autonomnu žensku kuću

Šest godina suradnje Zagreba i udruga za zaštitu žena

Grad Zagreb nastavlja podržavati rad autonomne ženske kuće i skloništa što dokazuje i u petak potpisan Ugovor o financijskoj potpori radu skloništa i savjetovališta za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji, koji su potpisali zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek te izvršna direktorica Autonomne ženske kuće Zagreb Valentina Andrašek i predsjednica Udruge Ženska pomoć sada Marijana Zrinka Jegrišnik.

„Grad Zagreb stoji iza rada ovakvih humanitarnih udruga i inicijativa koji su od presudne važnosti, one rade izuzetno vrijedan posao, a potreba za njihovim angažmanom, nažalost, raste iz dana u dan“, izjavila je Švaljek podsjetivši da je ovo šesta godina zaredom kako Grad s udrugama potpisuje Ugovor o suradnji.

Predsjednica Udruge Autonomna ženska kuća Zagreb Neva Tolle naglasila je kako je „Grad Zagreb jedini koji, u ovim teškim kriznim vremenima, nije smanjio financijsku potporu udrugama, za razliku od resornog ministarstva i Zagrebačke županije“.

Autonomna ženska kuća i ove će godine raspolagati s gradskih 560 tisuća kuna, a Ženska pomoć sada sa 182 tisuće kuna. (zg-m/zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni