Grad Maribor će sudjelovati u zagrebačkom Bundekfestu

Grad Maribor će sudjelovati u zagrebačkom Bundekfestu

Želju za jačom kulturnom suradnjom Maribora i Zagreba istaknuo je i gradonačelnik Fištravec koji je iz razgovora u palači Dverce izdvojio i mogućnost suradnje na korištenju sredstava EU fondova

U gradskoj palači Dverce gradonačelnik Milan Bandić danas se sastao s gradonačelnikom Maribora Andrejom Fištravcem koji boravi u Zagrebu u povodu izložbe slika akademskog slikara Bogdana Čobala otvorenoj jučer u Slovenskom domu iza susreta dvojce kolega. Nakon sastanka, u izjavi novinarima, gradonačelnik Bandić je podvukao veze dvaju gradova, prvih susjeda, koji će za dvije godine biti povezani najbržom autocestom u Europi.

„Drago mi je da je gradonačelnik Fištravec danas u Zagrebu, a raduje me i to da će Grad Maribor sudjelovati na zagrebačkom Bundekfestu“, rekao je, dodavši da je na sastanku dogovoreno jačanje kulturne suradnje, te najavio moguće gostovanje Histriona u Mariboru.

Dodatno povezivanje gradova

Spomenuo je, također, da ove godine Maribor obilježava 850, a Zagreb 920 obljetnicu, što je još jedna od poveznica ovih gradova koji su i povijesno dijelili sličnu sudbinu. Želju za jačom kulturnom suradnjom Maribora i Zagreba istaknuo je i gradonačelnik Fištravec koji je iz razgovora u palači Dverce izdvojio i mogućnost suradnje na korištenju sredstava EU fondova.

Na kraju, susreta naglašena je odlična suradnja Grada Zagreba s nacionalnim manjinama koju je gradonačelnik Bandić podvukao kao imperativ ove gradske vlasti.

Osim zagrebačkog i mariborskog gradonačelnika te zamjenica Vesne Kusin i Sandre Švaljek, sastanku su prisustvovali i veleposlanik Republike Slovenije u RH Nj. E. Vojko Volk te predsjednik Vijeća slovenske nacionalne manjine Darko Šonc. (zg-magazin)