Grad kupuje pet novih vozila prilagođenih osobama s invaliditetom

Grad kupuje pet novih vozila prilagođenih osobama s invaliditetom

ZET-ov prijevoz moć će se naručiti i putem elektroničke pošte / Bilo je riječi i o problemu rampi za osobe s invaliditetom u pothodnicima, kojih u Zagrebu ima 27, no (pre)često, zbog vandalizma, nisu u funkciji

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, održao je u četvrtak radni sastanak s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom radi unaprjeđenja suradnje Grada i Udruga.

Na prijateljskom radnom sastanku gosti su gradonačelnika izvijestili o poteškoćama s kojima se susreću, osobito vezano uz javni prijevoz i rampe za osobe s invaliditetom u pothodnicima.

Predsjednik Društva tjelesnih invalida Milan Ožegović je u ime udruga zahvalio na sastanku na kojem je, kako je rekao, izneseno nekoliko novih ideja te je dogovorena i njihova realizacija.

Kako je pojasnila pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna dogovorena je mogućnost naručivanja prijevoza ZET-a putem elektronske pošte, što će uz dosadašnje telefonsko pojednostaviti rad udruga. Također, proširit će se vozni park prilagođen za osobe s invaliditetom, pa će tako najkasnije do studenoga udrugama biti na raspolaganju pet novih kombi vozila.

Bilo je riječi i o problemu rampi za osobe s invaliditetom u pothodnicima, kojih u Zagrebu ima 27, no često, zbog vandalizma, nisu u funkciji. Osim što je dogovoreno da se što prije stave u funkciju, tražit će se mišljenje struke o nekim drugačijim rješenjima, primjerice izgradnja liftova i betonskih rampi, što je mnogo sigurnije kada su vandali u pitanju.

Jedan od prijedloga predstavnika Udruga bilo je i prilagođavanje taksi vozila prijevozu osoba s invaliditetom, kao i poboljšanje kvalitete usluge prijevoza praćenjem vozača i nagrađivanjem onih najboljih. (zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni