Grad kasni s plaćanjem režija za škole

Grad kasni s plaćanjem režija za škole

Škole kojima je osnivač Grad Zagreb u ozbiljnim su financijskim problemima zbog višemjesečnog kašnjenja isplate novca koji im je Grad trebao uplatiti, piše Jutarnji list.

Zbog zatečene rupe u gradskom proračunu nova gradska vlast očito se našla u problemima što se sad prelijeva na škole.

Ravnatelji škola navode da su zadnju uplatu od Grada za pokrivanje troškova energenata primili u kolovozu za ožujak. Zadnja refundacija prehrane stigla je u rujnu za travanj, a tek ovoga tjedna na račune su im sjeli materijalni troškovi za zadnji mjesec prošle školske godine.

Predsjednica Udruge srednjoškolskih ravnatelja, ujedno ravnateljica zagrebačke Upravne škole Suzana Hitrec kaže kako nemaju novaca ni za hitne intervencije, a neplaćene su i druge stavke za koje su dobili suglasnost resornog gradskog ureda.

»Ako neke škole imaju novca na računima, to su uglavnom sredstva iz europskih projekata, a to ne možemo usmjeriti u kupnju toaletnog papira ili papira za printanje«, kaže Hitrec.

Prema procjeni upućenih, mjesečno bi Grad trebao školama isplaćivati ukupno oko 10 milijuna kuna za račune, materijalne troškove i prehranu učenika (u čijoj subvenciji sudjeluju i roditelji), donosi Jutarnji list. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni