Grad i obitelj Maršanić bez dogovora oko cijene zemljišta u Prečkom

Grad i obitelj Maršanić bez dogovora oko cijene zemljišta u Prečkom

Između Grada i obitelji Maršanić koja je podigla ogradu na okretištu tramvaja u Prečkom danas nije postignut dogovor oko visine odštete za oduzeto zemljište. Na sastanku u Gradskoj upravi Mladena Maršanića i njegovu obitelj je zastupao odvjetnik Goran Husić kojem je ponuđena otkupna cijena od 79 eura /m2 što obitelj nije prihvatila jer smatra da zemljište ima puno veću vrijednost.

Maršanići su 1. listopada zablokirali okretište jer već pola godine imaju pravomoćnu presudu koja je potvrdila da je zemljište kojim prolazi tramvaj u Prečkom njihovo vlasništvo, a do sada nisu uspjeli postići dogovor s Gradom oko odštete.

Ogradu zasada neće ponovno podizati, a idući sastanak s predstavnicima Grada zakazan je za ponedjeljak, 7. listopada.

Po završetku sastanka priopćenjem se oglasio pročelnik Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada Damir Lasić.

»Punomoćnik ovlaštenika naknade Mladena Maršanića i Mirjane Kos, Goran Husić, pristupio je dana 3. listopada 2019. u prostorije Grada Zagreba radi upoznavanja s iznosom utvrđenim procjembenim elaboratom, te mu je tom prilikom i uručen primjerak elaborata. Punomoćnik je izjavio da je cijena neprihvatljiva, ali nije ulazio u sadržaj elaborata, odnosno nije proučio način na koji je sudski vještak došao do utvrđenog iznosa. Punomoćnik je također izjavio da je u tijeku sudski postupak zbog smetanja posjeda i da će ročište biti uskoro zakazano«, navodi Lasić. (ZG-m)