Grad daje u zakup 18 poslovnih prostora

Grad daje u zakup 18 poslovnih prostora

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je raspisao Javni natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora, prikupljanjem pisanih ponuda. Natječaj je raspisan za 18 gradskih prostora površine od 23,16 do 11,53 m3 na lokacijama: Ilica, Ivana Brankovića (Sesvete), Krajiška, Paromlinska, Petra Dumančića, Stara Peščenica IV., Trg Ante Starčevića, Vlaška i Vrbik X.

Početna cijena najamnine ovih prostora kreće se u rasponu od 100,61 do 4.974,85 kuna i potrebno je položiti jamčevinu u trostrukom iznosu početnog iznosa zakupnine u korist proračuna Grada.

Dio poslovnih prostora daje se u zakup na neodređeno vrijeme do pravomoćnog okončanja postupka povrata sukladno odredbama Zakona o naknadi za imovinu oduzetu za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine, dio se daje u zakup na 5 godina, dok se prostori koje u koje su potrebna značajna ulaganja na obnovu iznajmljuju na 10 godina.

Pravo podnošenja pisane ponude za poslovne prostore imaju fizičke osobe – obrtnici, te pravne osobe registrirane u Republici Hrvatskoj, odnosno s registriranom podružnicom u Republici Hrvatskoj.

Rok za podnošenje pisanih ponuda je do 12. svibnja.

Cjeloviti tekst natječaja s uvjetima i popisom mogućih djelatnosti koje se mogu obavljati u tim prostorima može se preuzeti ovdje (.pdf) (ZG-m)