Grad će tražiti privatnog partnera za gradnju i upravljanje Termama Zagreb

Grad će tražiti privatnog partnera za gradnju i upravljanje Termama Zagreb

Pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić u petak je pred Staroj gradskom vijećnicom na traženje novinara prokomentirala slučaj Termi Zagreb i medijske napise koji su se oko toga pojavili. Smatra kako pojedini gradski zastupnici »brkaju društvo Terme Zagreb s projektom Terme Zagreb«. Jozić dodaje kako je Društvo Terme Zagreb osnovano zajedno sa INA-om s ciljem projekta razvoja Termi Zagreb.

»Tada je INA bila vlasnik bušotina, ali samo građevinskog djela, dok je vlasnik zemljišta je bio Grad«, kazala je.

Pročelnica drži da Terme nisu ispunile svoju zadaću da ishode koncesiju te da je rok bio rujan 2013. godine, pa njihovo postojanje nema smisla. Prema njezinim riječima, pravo na istraživanje je dobila privatna firma i kad oni to učine dobit će koncesiju na eksploataciju geotermalnih voda. Nadodala je kako Grad nastavlja sa spomenutim projektom Terme Zagreb, te će raspisati natječaj za privatnog partnera koji bi gradio i upravljao tim kompleksom.

Jozić smatra kako Zagreb mora naći stručnjake iz turizma te da je Gradu cilj da kompleks dobro posluje. Osim toga, pročelnica je mišljenja kako INA to ne bi dobro napravila. Izjavila je i da utrošeni novac nije uzalud bačen jer su prikupljeni podaci koje i danas koriste. Pojasnila je da se s projektom čeka jer se treba osigurati određena infrastruktura te da će sama priprema trajati nekoliko godina. Zaključila je kako se paralelno s tim mora riješiti i pitanje remetinečkog kružnog toga, kako Terme Zagreb, ali i Grad ne bi bili na gubitku.

Podsjetimo kako je o ovom problemu ranije govorio gradski zastupnik Renato Petek (Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez) te je ustvrdio kako je spomenuti projekt je bio više puta tijekom 10 godina pompozno najavljivan u javnosti, a na tom su području niknula samo nova divlja odlagališta otpada. Petek je tada ustvrdio kako ne samo da od svega najavljivanog neće biti ništa, već će se na slijedećoj sjednici Gradske skupštine odlučivati o likvidaciji tvrtke Terme Zagreb d.o.o.

Matej Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni