Grad će nabaviti maske za učenike

Grad će nabaviti maske za učenike

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo »Dr. Andrija Štampar« Zvonimir Šostar je izvijestio je da je jučer obavljeno 360 testiranja, a u samoizolaciju je upućeno 129 osoba

Tijekom jučerašnjeg dana u Zagrebu je zabilježeno 30-ak novih slučajeva zaraze koronavirusom, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije Stožera Civilne zaštite Grada Zagreba.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo »Dr. Andrija Štampar« Zvonimir Šostar je izvijestio je da je jučer obavljeno 360 testiranja, a u samoizolaciju je upućeno 129 osoba.

Od novooboljelih, 14-ero su kontakti s ranije zaraženim osobama, 6-ero ih je nejasne anamneze, za dvoje je epidemiološka obrada u tijeku, dok ih se sedmero povezuje s boravkom na godišnjem odmoru.

»I od ovih svih, devet novooboljelih osoba je uvoz iz BiH«, rekao je Šostar.

Na zagrebačkome području trenutno je aktivno 578 slučajeva, a 1229 osoba je u samoizolaciji. Dosada je izliječeno ukupno 1375 osoba.

»Tijekom dana očekujemo rezultate uzoraka obrađenih i u drugim ustanovama pa je sutra realno očekivati povećanje broja novooboljelih u odnosu na danas. Postigli smo da se obrada uzorka sada može očekivati za 24 do 36 sati«, rekao je ravnatelj Šostar.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić je najavio da će Grad, u skladu s uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja, za učenike osnovnih i srednjih škola te zaposlenike osigurati zaštitne maske.

Najavio je da će one čekati učenike zajedno s udžbenicima 7. rujna.

Tvrdi da će zagrebačke škole uglavnom ispuniti prostorne uvjete predviđene uputama.

»Naravno, jedan dio škola će raditi u dvije smjene, tu ćemo ići sa smanjenjem trajanja nastavnog sata s 45 na 40 minuta kako bismo dobili nekih dodatnih 60 minuta između dviju smjena za nužnu dezinfekciju prostora«, rekao je Lovrić.

Dario Krnjaković iz Komunalnog i prometnog redarstva je izvijestio da je tijekom jučerašnjeg dana s 97 lokacija prikupljeno 107 tona građevinskog otpada. (zg-magazin / zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni