Grad će dodijeliti 100 potpora za samozapošljavanje

Grad će dodijeliti 100 potpora za samozapošljavanje

»U zadnje tri godine, uz pomoć aktivnih mjera zapošljavanja poput ovog Sporazuma, nezaposlenost u Zagrebu smo smanjili za 27 %. Taj trend se treba nastaviti«, istaknuo je gradonačelnik Bandić

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik zagrebačkog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Krunoslav Knežević i direktor Razvojne agencije Zagreb – TPZ d.o.o. Frane Šesnić, potpisali su danas u Gradskoj upravi Sporazum o suradnji na dodjeli potpora nezaposlenim osobama u cilju samozapošljavanja za 2016.

Gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je kako je u gradskom proračunu osigurano 2,5 milijuna kuna za oko 100 nezaposlenih osoba kako bi započeli svoj posao i zaposlili dodatne radnike. »U zadnje tri godine, uz pomoć aktivnih mjera zapošljavanja poput ovog Sporazuma, nezaposlenost u Zagrebu smo smanjili za 27 %. Taj trend se treba nastaviti, a potpisom ovog Sporazuma potvrđujemo da smo spremni učiniti još više«, istaknuo je gradonačelnik Bandić, dodavši je besplatna edukacija kroz Razvojnu agenciju jednako važna kao i financijska potpora za nove poduzetnike. »Mali su poduzetnici suočeni s brojnim poteškoćama na tržištu, ovo je način da ih dignemo na noge i pružimo potporu kad je najpotrebnije. Uspjeh posla ovisi o kvalitetnoj suradnji«, rekao je.

Predsjednik HZZ-ova Područnog ureda Zagreb Krunoslav Knežević rekao je da se kroz projekt Tvoja inicijativa – tvoje radno mjesto planira dodijeliti nezaposlenima do 25,000 kuna za troškove otvaranja i početak rada poslovnog objekta.

»Ovim se Sporazumom poduzetnicima otvara nova perspektiva, poduzetnici će se moći dodatno obrazovati i lakše savladati tekuće probleme poslovanja kroz razmjenu iskustava i početni kapital«, rekla pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo Mirka Jozić. S njom se složio i Zamjenik ministrice rada i mirovinskoga sustava Ante Vučić, koji je pozvao i druge jedinice lokalne samouprave da na sličan način podupiru male poduzetnike na svojim područjima.

Direktor Razvojne agencije Zagreb – TPZ Frane Šestić istaknuo je da će građani koji se žele uključiti u svijet poduzetništva imati podršku Agencije kroz savjetovanje i mentorske programe. Kao i do sada, edukacija Razvojne agencije je besplatna, a provodit će se posredstvom Poduzetničkog centra – Plavog ureda. (zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni