Gračanska cesta puštena u promet

Gračanska cesta puštena u promet

(Foto: zagreb.hr)

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jučer je u promet pustio Gračansku cestu. Riječ je o investiciji vrijednoj oko šest milijuna kuna, u sklopu koje se sanirao kolnik od Kvinitčke do Ksaverske ulice u dužini od 2650 m, ukupno 21.000 četvornih metara.

Radovi na navedenoj dionici su započeli krajem srpnja, a obuhvatili su kompletnu sanaciju, od frezanja starog asfalta, ugradnje novih poklopaca komunalnih instalacija, zamjene betonskih rubnjaka do stavljanja novog asfalta i iscrtavanja horizontalne signalizacije.

»Slijedi još rekonstrukcija prometnice oko Žičare, a do Jazbine i Črne vode, paće u konačnici nova prometnica biti sve od Mihaljevca do Markuševečke Trnave«, rekao je predsjednik Vijeća Gradske četvrti odslljeme Krešimir Kompesak, dok je gradonačelnik Bandić zahvalio mještanima na strpljenju.

Žičara u pogonu od konca rujna?

Kad je pak riječ o samoj žičari, ona je, podsjetimo, trebala biti otvorena na Dan grada Zagreba, 31. svibnja. No zbog epidemije koronavirusa te potresa izgradnja je značajno usporena.

»Izvođač radova, kažu najbolja kompanija na svijetu kada je riječ o žičarama, austrijski Doppelmayr zbog korone i mjera zaštite od širenja epidemije nisu mogli postaviti sajle ni gondole. Zadnji tjedan srpnja bit će probna vožnja, a žičara će u pogon biti puštena koncem rujna«, rekao je gradonačelnik.