Grabar-Kitarović: Vlada ne štiti domaću stratešku proizvodnju

Grabar-Kitarović: Vlada ne štiti domaću stratešku proizvodnju

Predsjednica je komentirala jedinu pristiglu ponudu za kupnju dionica Imunološkog zavoda

Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu je zbog situacije oko Imunološkog zavoda kritizirala Vladu jer smatra kako su izostale sustavne mjere u zaštiti domaće strateške proizvodnje.

„Građanska inicijativa, kojom se žele prikupiti donacije i ulozi za otkup dionica Imunološkog zavoda d.d., zorno ukazuje na izostanak sustavnih mjera Vlade Republike Hrvatske da zaštiti domaću stratešku proizvodnju, u ovom slučaju najstarijeg proizvođača imunobioloških lijekova u ovom dijelu Europe. Svjedoci smo teških poremećaja, koji traže žurno i usklađeno djelovanje svih sastavnica državne vlasti, a ovaj slučaj je samo još jedna potvrda tome“, stoji u objavi na Facebook profilu predsjednice.

Nakon početne zainteresiranosti investitora za kupnju dionica Zavoda jučer je pristigla samo jedna obvezujuća ponuda od udruge Visia Croatica.

Inicijativa grupe građana za spas i zaštitu Imunološkog prikupila je do sada uplatama građana oko dva milijuna kuna, a njezini su članovi istaknuli kako očekuju da će Vlada prihvatiti njihovu ponudu te da će uskoro Zavodu biti vraćene proizvodne dozvole. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni