Grabar-Kitarović: Premijerov nedolazak na sastanak smatram nedopustivim

Grabar-Kitarović: Premijerov nedolazak na sastanak smatram nedopustivim

„Gospodinu Milanoviću poručujem da interese države stavi ispred vlastitih interesa i da počne obnašati odgovorno dužnost predsjednika Vlade“, izjavila je predsjednica

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović jutros je gotovo sat vremena čekala premijera Zorana Milanovića i predstavnike SDP-a s kojima je na Pantovčaku trebala razgovarati o stanju u zemlji.

„Premijerov nedolazak u normalnim, civiliziranim i demokratskim zemljama smatra se nedopustivim jer iz središnjice SDP-a nije stigao odgovor ili isprika, a nisu ni zatražili novi termin koji bi im možda bolje odgovarao“, izjavila je predsjednica novinarima.

“Gospodinu Milanoviću poručujem da interese države stavi ispred vlastitih interesa i da počne obnašati odgovorno dužnost predsjednika Vlade prema svim građanima Hrvatske”, dodala je predsjednica.

Nisu još poznati razlozi nedolaska, a kako kaže, može „samo zamisliti da mu je ili osobna sujeta priječila da normalno, odgovorno i uljuđeno obnaša svoje državničke dužnosti ili pak da Milanović nema što reći na ovom sastanku o izlasku iz krize. Ne znam što je gore“, prenosi Večernji list.

Grabar-Kitarović u 10 je sati, prema rasporedu, primila izaslanstvo HDZ-a s Tomislavom Karamarkom koji je premijerovom nedolazak ocijenio neprihvatljivim.

„To dovoljno govori o odgovornosti koju ima, ne samo prema hrvatskim građanima, već i prema hrvatskoj predsjednici. Trebao je doći i reći što Vlada planira učiniti u sljedećih nekoliko mjeseci do izbora“, izjavio je predsjednik HDZ-a.

Predsjednica je na razgovor o bitnim društvenim pitanjima pozvala  čelnike svih parlamentarnih stranaka, tako je poziv već upućen HNS-u i HDSSB-u, a dobit će ih i laburisti te  SDSS. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni