Gotovo 3000 Zagrepčana ostalo bez liječnika obiteljske medicine!

Gotovo 3000 Zagrepčana ostalo bez liječnika obiteljske medicine!

(Foto: Grad Zagreb)

Ministarstvo zdravstva priopćilo je da je zatražilo žurno očitovanje Grada Zagreba, kao osnivača Doma zdravlja – Centar, zbog brojnih pritužbi građana da nisu pravodobno obaviješteni o ukidanju timova opće medicine u tom domu zdravlja.

Prema pisanju tportala, početkom godine bez liječnika obiteljske medicine ostalo je gotovo tri tisuće ljudi u Zagrebu.

Naime, početkom godine ukinute su četiri ordinacije u sklopu u Domu zdravlja Centar. Jedna u Runjaninovoj ulici i tri u Ulici Grgura Ninskog, a pacijenti tvrde da su za to doznali tek kada su pokušali doći do svog obiteljskog liječnika. Iz spomenutog doma zdravlja to opovrgavaju.

Zbog nastale situacije Ministarstvo zdravstva je zatražilo očitovanje Grada Zagreba, koji je osnivač Doma zdravlja.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević je prilikom obilaska radova na Dječjem vrtiću Kašina jučer izjavio da su zatvorene ordinacije liječnika koji su otišli u mirovinu, a da su zbog malog broja pacijenata one preraspodijeljene tamo gdje nedostaje obiteljskih liječnika. 

Tomašević je pojasnio da u centru grada ima viška ordinacija, dok ih manjka u rubnim dijelovima grada te da se zapravo radi o preraspodjeli i usklađivanju sa standardom, a ne o ukidanju. Poručio je i da je Dom zdravlja sve uredno i pravodobno objavio na svojim stranicama. 

Najavio je i da će na tu temu biti održan sastanak s predstavnicima Ministarstva zdravstva. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni