Gotovo 126.000 kuna za kninske mališane

Hrvatska obrtnička komora, Zagrebačka banka, Obrtnička komora Šibensko-kninske županije i četiri udruženja obrtnika donirali novac za izgradnju dječjeg igrališta u Kninu

Hrvatska obrtnička komora (HOK), Zagrebačka banka, Obrtnička komora Šibensko kninske županije i četiri Udruženja obrtnika: iz Drniša; Knina; Murtera, Pirovca i Tisnog te Vodica i Tribunja, podržali su projekt izgradnje dječjeg igrališta u Gradu Kninu te su prikupili sredstva za uređenje prostora za bezbrižnu i sigurnu igru kninskih mališana. Zajednička donacija u iznosu od 125.718,00 kn dodijeljena na prigodnoj svečanosti održanoj 8. studenoga u Kninu, bit će namijenjena za uređenje jednog od četiri segmenta   budućeg dječjeg igrališta na lokaciji postojeće zelene površine u Ulici dr. F. Tuđmana.

Predsjedništvo Hrvatske obrtničke komore podržalo je projekt u suradnji sa Zagrebačkom bankom, strateškim partnerom u programu „Obrtnik&partner“ i s Obrtničkom komorom Šibensko-kninske županije i Udruženjem obrtnika Knin te  još  tri udruženja obrtnika iz ove županije – UO Murter, Pirovac, Tisno, UO Vodice i Tribunj i UO Drniš.

Hrvatska obrtnička komora donirala je iznos od 59.000,00 kn za ovu namjenu, a Zagrebačka banka 50.000,00 kn. Obrtnička komora Šibensko-kninske županije donirala je 9.718,00 kn,  Udruženje obrtnika Murter, Pirovac, Tisno 2.000,00 kn, Udruženje obrtnika Drniš 2.000,00 kn, Udruženje obrtnika Vodice i Tribunj 2.000,00 kn te Udruženje obrtnika Knin  1.000,00 kn. Inicijativa za izgradnju dječjeg igrališta u Kninu potekla je od Udruženja obrtnika Knin, što je Grad Knin prihvatio i pripremljena je potrebna projektna dokumentacija. Knin, kao grad na području od posebne državne skrbi, s iznimno velikim brojem djece, 2.700 djece do 12 godina, će uz postojeće sadržaje koje im pružaju vrtići i škole , uređenjem ovog parka  i ovom donacijom mališanima Knina osigurati prikladan prostor za igru koji im je itekako potreban.

Zamjenik gradonačelnice Grada Knina Tomislav Vrdoljak istaknuo je da sam projekt definira uređenje igrališta u segmentima, i svaki od segmenata predstavlja u sadržajnom smislu prostor za dječju igru, koji se kao takav može koristiti neovisno od drugih.

Ukupna vrijednost projekta je 634.663,75 kn, ovom donacijom realizirat ćemo segment „A“ u vrijednosti 125.718,00 kn. Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec naglasio je da Hrvatska obrtnička komora ove godine obilježava 160 godina organiziranog obrtništva. „Ovu važnu obljetnicu obilježavamo nizom aktivnosti koje ukazuju na bogatu povijest i tradiciju obrtništva na našim prostorima, no isto tako i na ulogu koju obrtnici imaju u široj društvenoj zajednici u kojoj djeluju. To je i bio razlog što smo prihvatili inicijativu naših kolega iz Knina i podržali ovaj projekt pod geslom ‘Obrtnici – vrijedni članovi zajednice u kojoj žive i rade’. (zg)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni