Gotovac od SDP-ovaca zatražio da podnesu ostavke na funkcije u Gradskoj skupštini

Gotovac od SDP-ovaca zatražio da podnesu ostavke na funkcije u Gradskoj skupštini

(Foto: Ivana Vranješ)

Čelnik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac u nedjelju je zatražio od SDP-ovih gradskih zastupnika da podnesu ostavke na sve funkcije u Gradskoj skupštini. Gotovac je to učinio nakon što je Gradski odbor SDP-a u petak raskinuo koalicijski sporazum s političkom platformom Možemo!

Gotovac je to zatražio u objavi na svom Facebook profilu dan uoči današnjeg nastavka sjednice Gradske skupštine, na kojoj će platformi Možemo! bez SDP-ovih zastupnika nedostajati dvije ruke za većinu.

SDP-ov predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović potvrdio je u subotu da je zagrebački Gradski odbor SDP-a odlučio prekinuti koalicijski sporazum s platformom Možemo! Ustvrdio je, međutim, kako to ne znači da je prekinuta koalicijska suradnja te da ona ide dalje. S druge strane, šef SDP-a Peđa Grbin u subotu je tvrdio da odluka nije donesena, javlja N1.

Objavu Viktora Gotovca prenosimo u cijelosti:

»Gradski Odbor SDP-a je u petak, 9. rujna 2022. godine, na 8. sjednici većinom glasova (18 za, 2 protiv i 1 suzdržan) donio odluku o raskidanju Sporazuma o programskoj suradnji i formiranju većine u Gradskoj skupštini Grada Zagreba sklopljenog dana 16. lipnja 2021. godine s Klubom zastupnika Možemo! – politička platforma i partnerima.

Dosadašnji Sporazum Gradski odbor SDP Zagreb smatra iscrpljenim modelom u ostvarivanju nastojanja, predanosti i političkih odrednica SDP-a vezanih uz uspješno rješavanje štete i gradskih problema koji su nastali djelovanjem prethodnih administracija.

GO SDP Zagreb predan je suradnji sa strankama koji istinskim i iskrenim zajedničkim i partnerskim pristupom nastoje djelovati na korist građana Grada Zagreba.

Budući da Sporazum više nije na snazi, kao predsjednik Gradske organizacije, zatražio sam od zastupnica i zastupnika SDP-a u Gradskoj skupštini Grada Zagreba da podnesu ostavke na funkcije koje su bile dogovorene Sporazumom.«

Tomašević: O svemu smo doznali tek iz medija

Gradonačelnik Tomislav Tomašević (Možemo!) u RTL-u Danas istaknuo je da nisu imali nikakvu informaciju da će se u petak održati sjednica Gradskog odbora SDP-a, niti da je na dnevnom redu raskid sporazuma.

»O svemu smo doznali iz medija. Tek dva dana nakon toga kontaktirao nas je gradski SDP da bi nas obavijestili da su raskinuli sporazum«, rekao je Tomašević ocijenivši takvo ponašanje »izrazito nekorektnim«.

Mediji pišu da bi SDP na sjednici Predsjedništva u utorak mogao suspendirati predsjednika zagrebačkog SDP-a Viktora Gotovca i njegova istomišljenika Renata Peteka. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni