Gotovac komentirao Tomaševićevu zabranu štrajka: Ne ide to baš tako!

Gotovac komentirao Tomaševićevu zabranu štrajka: Ne ide to baš tako!

Viktor Gotovac, bivši predsjednik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac danas je u svojoj Facebook objavi komentirao štrajk radnika Čistoe i postupke zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

»Gledam tiskovnu gradonačelnika i vidim da će ići na zabranu nezakonitog štrajka. I kaže da će plaće snositi sindikati. Ne ide to baš tako. Poslodavac može uskratiti plaću radnicima za vrijeme provedeno u štrajku, bez obzira bio zakonit ili ne. Ali ne može obvezivati sindikate«, navodi Gotovac u objavi.

»Druga stvar, pošto se sindikati s poslodavcem mire i ne legitimiraju se kao organizatori, kako će oni ispasti organizatori tog štrajka. Treća stvar, jesu li spremni da im štrajk traje još koji dan dok Sud ne odluči ili donese privremenu mjeru? Četvrta stvar, hoće dati radnicima otkaz zbog sudjelovanja u nezakonitom štrajku, ako se tako pokaže… I tako dalje, i tako bliže… #samokažem«, napisao je Gotovac na Facebooku.

Podsjetimo, Gotovca je Predsjedništvo SDP-a izbacilo iz stranke nakon što je zagrebački SDP raskinuo koaliciju s Možemo! (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni