Gostovanje američko-danske pjesnikinje Cindy Lynn Brown

Gostovanje američko-danske pjesnikinje Cindy Lynn Brown

Američko-danska pjesnikinja Cindy Lynn Brown predstavit će u Zagrebu svoju zbirku “Prava djeca (ne) odrastaju usput”, objavljenu u biblioteci Mala zvona, u srijedu 8. lipnja u 20.00 sati, u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke (Dolac 8).

Na promociji će, zajedno s autoricom, knjigu predstaviti prevodilac Mišo Grundler, književnica Kristina Posilović te urednica knjige Sanja Lovrenčić.

Cindy Lynn Brown istaknuta je američko-danska pjesnikinja i prevoditeljica mlađe generacije. Diplomirala je književnost i kreativno pisanje; dosad je objavila šest zbirki pjesama te jedan roman. Djela su joj prevedena na nekoliko jezika; nastupa na pjesničkim festivalima diljem svijeta. Godine 2013. primila je Nagradu za poeziju Danske poljoprivredne kulturne fondacije, a iste je godine boravila u Rezidenciji Kamov u Rijeci. Kao rezultat hrvatsko-danske književne razmjene između Hrvatskog društva pisaca i Danskog društva pisaca objavljena je knjiga Cindy Lynn Brown i Nikole Petkovića: “Glasovi iz zone tišine / Voices from Stillezone” (HDP, 2015).

Organizatorica je međunarodnog festivala poezije Odense Lyrik u Danskoj. Njena knjiga “Prava djeca (ne) odrastaju usput”, suvremene motivike i originalne jezične invencije, izazvala je niz pohvalnih reakcija danske književne kritike.

“Pjesme Cindy Lynn Brown ne tvrde da poznaju neku konačnu ljepotu, nego otvaraju širok prostor grotesknih koincidencija, inovativnog imaginarija i tvrdoglave odlučnosti da se nikad ne daju zaključati u apsolutne stavove. Pobuna protiv čvrstog i konačnog reflektira se u neprestanoj raspri s identitetima i markerima identiteta” (Litteratursiden).

(Zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni