Gospodarstvenici pozdravljaju peti val poreznih reformi

Gospodarstvenici pozdravljaju peti val poreznih reformi

(Foto: Vlada RH)

Ministar financija Zdravko Marić danas se u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) sastao s predsjednicima Udruženja HGK i čelnicima vodećih tvrtki različitih sektora. Tema sastanka je peti val porezne reforme koji se očekuje od jeseni.

Na sastanku je predsjednik HGK Luka Burilović iznio i prijedloge gospodarstvenika s ciljem dodatnog poreznog rasterećenja realnog sektora.

„S naše strane poruke su porezno rasterećenje, predstavljanje mjera koje su u javnom savjetovanju, zadnje projekcije koje smo usvojili na sjednici Vlade i naravno pogled unaprijed. Ispred nas je jedan veliki posao izuzetno, važan, odgovoran kao šansa koju ne možemo propustiti, a to je Europska unija nove generacije, plan oporavka i otpornosti”, izjavio je ministar Marić uoči sastanka.

Čelnik HKG Luka Burilović je rekao da su gospodarstvenici iznimno zainteresirani za sva porezna rasterećenja i svojim prijedlozima žele doprijeti da mjere budu kvalitetnije.

„Želimo potaknuti ministra Marića da se učini dodatni korak u osiguranju likvidnosti tvrtki ove jeseni, pogotovo u narednih šest mjeseci i da ubrza protočnost sredstava za likvidnost i oporavak koja budu išla preko HAMAG BICRO-a i HBOR-a“, istaknuo je Burilović.

Član uprave Phoenix Farmacije i predsjednik udruženja trgovine na veliko farmaceutskim proizvodima i ortopedskim pomagalima pri HGK Tomislav Kulić je istaknuo da udruženje pozdravlja napore i aktivnosti Vlade u poreznom rasterećenju hrvatskih tvrtki te drogerija.

 „To je iskorak koji će pomoći tvrtkama da na ljestvici konkurentnosti unaprijede svoju poziciju, ali i da tvrtke u Hrvatskoj tvrtke budu atraktivnije i konkurentnije u smislu zapošljavanja”, izjavio je Kulić.

Direktor tvrtke Altpro Zvonimir Viduka ukazao je da izvoznici imaju velike probleme jer ne mogu putovati u ovo vrijeme korona krize, a osim otežane komunikaciju problem je isporuka opreme, dobava materijala.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni