Gordan Maras – novi predsjednik zagrebačkog SDP-a

Gordan Maras – novi predsjednik zagrebačkog SDP-a

„Svojim ću radom napraviti sve kako bi SDP bio jači i kako bi se vratili u poziciju da zamijenimo ovu nesposobnu vlast koju trenutno imamo u Hrvatskoj“, poručio je Maras

Ivana Vranješ

Saborski zastupnik Gordan Maras u nedjelju je u drugom krugu unutarstranačkih izbora izabran za predsjednika zagrebačke organizacije SDP-a.

Prema neslužbenim rezultatima Maras je dobio 843 glasa ili 52,85 posto, a njegov protukandidat Denis Hrestak 752 glasa ili 42,15 posto. U drugom krugu izbora na biralište je izašlo 1628 članova zagrebačkog SDP-a, odnosno njih 66, 23 posto.

Nakon prebrojanih glasova novoizabrani predsjednik zagrebačkog SDP-a je izjavio kako je očekivao ovakve rezultate. Dodao je da je slao vrlo jasne poruke članovima zagrebačkog SDP-a – što će i na koji način raditi, od čega će se odmaknuti, što misli da do sada nije bilo dobro u zagrebačkom SDP-u….

„Dobio sam veliku podršku i zahvalan sam na tome. Okrećemo novu stranicu zagrebačkog SDP-a, gdje više neće biti bitno iz koje ste i kakve ekipe, jeste li dobri s ovim ili onim. Otvorit ćemo priliku ljudima da rade, da se dokažu, bavit ćemo se problemima građana grada Zagreba. To je naš posao, a nije naš posao dobiti izbore unutar stranke i baviti se takvim kombinacijama. Naš posao je rješavati probleme građana Zagreba, upozoravati na lošu vlast u Gradu Zagrebu i truditi se da na sljedećim izborima dobijemo povjerenje građana”, rekao je Maras.

Naglasio je kako je njegovim izborom skinuta predodžba da je zagrebački SDP podružnica gradonačelnika Milana Bandića.

„Niti imam, niti ću imati ikakve veze s Milanom Bandićem. Za mene se nikad ne može reći da sam njegov učenik, ja sam učio od Ivice Račana i na to sam politički ponosan. Mojim su izborom članovi i članice zagrebačkog SDP-a poslali poruku da SDP Grada Zagreba nije podružnica Milana Bandića i da će uskoro postati najjača stranka u Zagrebu“, istaknuo je Maras.

Novinarima je rekao kako njegova pobjeda puno znači za SDP na državnoj razini. “Na mjestu vodstva stranke zamislio bih se i vidio mogu li napraviti rezultat koji će SDP-u i biračima osigurati da promijenimo ovu nesposobnu vlast. Očito da ni SDP-ovci Grada Zagreba nisu zadovoljni s SDP-om. SDP mora biti bolji radi građana Republike Hrvatske. U tome ću pomoći kolikogod budem mogao, a svima onima koji se bave samo strankom i razmišljaju o tome kako da netko pobjedi na izborima unutar stranke, umjesto da se bave Plenkovićem i problemima koje Hrvatska ima poručujem da rade krivi posao i da tako više neće moći raditi“, rekao je Maras. Izrazio je žaljenje što u drugom krugu nije glasala Aleksandra Kolarić te je rekao kako će surađivati sa svima onima koji su spremni pomoći na izgradnji drugačijeg SDP-a.

„Moramo pokazati kako da zajednički gradimo bolji SDP. Danas sam sretan što vidim da ima smisla boriti se u SDP-u, da se trud isplati, da se sve ono što radiš isplati. Nije pobijedila koncepcija ja tebi – ti meni, klijentelizam i oportunizam, pobijedila je koncepcija bori se za SDP i na kraju ćeš uspjeti. Danas se građani Zagreba i Hrvatske mogu osjećati bolje, jer su vidjeli da od SDP-a ne treba dignuti ruke, nego se SDP može vratiti i može biti jača opozicija HDZ-u nego što je sada i možemo doći do toga da na sljedećim izborima pobijedimo HDZ“, dodao je Maras. Naglasio je kako su mnogi u Hrvatskoj danas razočarani SDP-om.

„Svojim ću radom napraviti sve kako bi SDP bio jači i kako bi se vratili u poziciju da zamijenimo ovu nesposobnu vlast koju trenutno imamo u Hrvatskoj“, poručio je Maras.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni