Goran Čolak prelazi s bazena u morske dubine

Goran Čolak prelazi s bazena u morske dubine

S obzirom da je u bazenu postigao sve što se uopće može postići i tako postao najuspješniji ronilac u bazenskim disciplinama svim vremena i svjetski rekorder, nema sumnje da od ovog izvanserijskog sportaša i na Cipru možemo očekivati samo najbolje

Nakon iznimnih uspjeha koje je postigao u disciplinama ronjenja u bazenu i posljednjih visokih odličja osvojenih na Svjetskom bazenskom prvenstvu u Beogradu, naš sjajni hrvatski reprezentativac, višestruki svjetski prvak i rekorder Goran Čolak nastupom na Svjetskom prvenstvu u dubinskom ronjenju na Cipru započinje prijelaz iz bazena u veliko plavetnilo morskih dubina s novim sportskim izazovima koje pred sebe mogu postaviti samo najveći svjetski sportaši.

“Moj plan je biti u top 8 u svakoj disciplini”, ističe Goran te dodaje kako je cijele pripreme bazirao tako da podjednako napreduje u sve tri discipline.

Nakon AIDA Svjetskog bazenskog prvenstva održanog u Beogradu u lipnju, najbolji ronioci svijeta okreću se novom velikom sportskom izazovu – od 11. do 20. rujna održava se AIDA Svjetsko individualno prvenstvo u dubinskom ronjenju na dah u Limassolu na Cipru.

Uz Svjetsko bazensko prvenstvo posrijedi je najveći godišnji događaj u svijetu ronjenja na dah, a očekuje se nastup 100-njak natjecatelja iz svih dijelova svijeta.

Prvenstvo privlači najbolje sportaše iz 30-tak zemalja od Europe, preko Amerike do Australije i Azije. Cipar je izabran u međunarodnoj konkurenciji grčke Kalamate i Kariba, što govori o prestižnosti ove sportske manifestacije za koju se zadnjih dvadeset godina bore najveći ronilački centri svijeta.

Natjecanje će se održati na posebno dizajniranoj i opremljenoj teglenici od 500 m2 koju je financirao glavni sponzor događaja, offshore kompanija EDT. Natjecateljska lokacija udaljena je oko 2 km od limassolske obale, na mjestu na kojemu more doseže i do 150 metara dubine. Cipar se zbog idealnih vremenskih uvjeta te čistoga i toplog mora smatra idealnom destinacijom za održavanje ovakvoga velikog sportskog događaja koji privlači sve više pozornosti i publike i medija.

Naš sjajni reprezentativac, višestruki svjetski prvak i rekorder Goran Čolak nakon intenzivnih priprema u Rogoznici 10. ovog mjeseca putuje za Cipar gdje će nastupiti u sve tri natjecateljske discipline: CNF – ronjenju u dubinu bez peraja (14.9.), CWT – ronjenju u dubinu sa perajama (16.9.) te FIM – ronjenju u dubinu bez peraja uz povlačenje po konopu ili tzv. slobodnom poniranju (19.9.). Prvenstvo na Cipru prva je postaja njegova dugoročnog plana prelaska iz bazena na ronjenje u morske dubine, s najboljim rezultatima koji se očekuju na Svjetskom dubinskom prvenstvu 2017. godine.

Najavom nastupa u sve tri discipline Goran Čolak je ponovno pokazao da bez obzira na sve veću prisutnost “specijalaca” u pojedinim ronilačkim disciplinama, on ne odustaje od svojega svestranog pristupa: “Moj plan je biti u top 8 u svakoj disciplini”, ističe Goran te dodaje kako je cijele pripreme bazirao tako da podjednako napreduje u sve tri discipline.

Pritom kao i uvijek dosad ima i dodatnu motivaciju za nastupe na Cipru: Pokušat će, naime, oboriti sva tri nacionalna rekorda. A na taj način postigao bi još jedan izuzetan uspjeh: Preuzeo bi sve natjecateljske rekorde u ronjenju na dah u Hrvatskoj!

Ovakve izazove pred sebe mogu postaviti samo najveći svjetski sportaši.

S obzirom da je u bazenu postigao sve što se uopće može postići i tako postao najuspješniji ronilac u bazenskim disciplinama svim vremena i svjetski rekorder, nema sumnje da od ovog izvanserijskog sportaša i na Cipru možemo očekivati samo najbolje.

Poželimo stoga Goranu da što duže zadrži dah. I još jednom nas sve ostavi – bez daha! (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni