Goran Bregović na Tomislavcu 29. lipnja

Goran Bregović na Tomislavcu 29. lipnja

Ovogodišnje Zagrebačko kulturno ljeto ZgKUL  je  jedinstvena ponuda svih kulturnih manifestacija i događanja tijekom ljeta u Zagrebu  koja počinje od 21. lipnja Zagrepčanima i turistima mnoštvo raznovrsnih i zanimljivih događanja na Trgu kralja Tomislava, Bundeku, Griču, Tuškancu, Maksimiru, Opatovini, Trgu bana Jelačića, Gradecu i Medvedgradu. Gradonačelnik Milan Bandić zahvalio je svim suradnicima koji sudjeluju u organizaciji Zagrebačkog kulturnog ljeta. Okupljene je podsjetio kako je Grad prošle  godine napravoi poseban ZgKUL u okviru kojeg je bio održan velebni koncert 2Cellso, s kojim su dodatno podignuli letvicu ali isto tako vjeruje da će i ovogodišnji biti poseban na svoj način.

Na njegove riječi nadovezao se Ivica Lovrić napomenuo je da je Grad Zagreb, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba i Hrvatskom radio-televizijom, prije šest godina krenuo s Projektom objedinjavanja svih događanja tijekom ljeta – ZgKUL-om. Naglasio je  da Zagrebačko kulturno ljeto službeno počinje 21. lipnja, na Svjetski dan glazbe, s koncertom zbora i orkestra HRT-a na Trgu kralja Tomislava. Osim toga, pročelnik je izjavio da će ove godine biti više od 600 događanja u kojima će sudjelovati oko 2.500 umjetnika, te da se nada da će biti više posjetitelja nego prošle godine kada ih je bilo oko 200.000.

Renato Kunić, ravnatelj poslovne jedinice Program HRT-a,  napomenuo  je da će koncert otvorenja imati direktan prijenos na Hrvatskoj televiziji kao i mnoga druga glazbena događanja na Radio Sljemenu, Kunić je zaključio da će na Zagrebačkom kulturnom ljetu biti angažirano oko 300 njihovih djelatnika i 200 glazbenika.

Ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch zaključio je kako je njegova kuća pripremila operu Ero s onoga svijeta koja će se održati 25.6. u povodu Dana državnosti. Osim spomenutoga, već najavljeni koncert Gorana Bregovića 29.6. – svojevrsni violinski koncert skladan za klasičnu, klezmer i orijentalnu violinu  uz pratnju simfonijskog orkestra, koncert Orkestra mladih iz San Josea – 30.6., Operu pod zvijezdama 1.7., Carminu Buranu – 2.7., koncert Robya Lakatosa i Zagrebačke filharmonije. (Zg magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni