Google predstavio samovozeći automobil

Google predstavio samovozeći automobil

Testni vozači će, ipak, još neko vrijeme koristiti ručne kontrole. Kompanija je najavila da će u bliskoj budućnosti testirati automobil u stvarnom prometu

Google je predstavio svoj prvi, potpuno funkcionalni samovozeći automobil, objavila je tvrtka.

»Danas predstavljamo najbolji božićni poklon koji smo mogli zamisliti: prvi prototip samovozećeg automobila«, priopćio je Google.

Tehnološki div najavio je u svibnju da će razviti potpuno autonomna vozila koja će se ulicama kretati bez vozača, pomoću brojnih senzora i kompjutora.

»Otad smo razvijali različite prototipove prototipova od kojih je svaki služio testiranju različitih sustava«, navode u američkoj tvrtki.

Ti specijalizirani prototipovi uključuju modele na kojima su testirani upravljanje i kočenje, kao i pojedini senzori i kompjutori. »Sve smo te sustave sada ugradili u potpuno funkcionalni automobil, naš prvi prototip potpuno autonomnog vozila«, navode u Googleu.

Testni vozači će, ipak, još neko vrijeme koristiti ručne kontrole. Kompanija je najavila da će u bliskoj budućnosti testirati automobil u stvarnom prometu. »Nadamo se da se iduće godine vidimo na ulicama sjeverne Kalifornije«, zaključuju u Googleu. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni