Godinama koristili šest gradskih prostora bez ijednog plaćenog računa

Godinama koristili šest gradskih prostora bez ijednog plaćenog računa

Lasić ističe da su protiv Mislava Bjažića i navedenih udruga pokrenuti postupci radi iseljenja iz tih prostora i da su postupci još uvijek u tijeku. Dodao je da nikada nisu podmirili niti jedan račun koji im je ispostavljen na plaćanje

Budući da se šest prostora u kompleksu “Gorica-Badel” već godinama bespravno koriste, Gradski ured za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada u ponedjeljak je obavijestio kako je protiv Mislava Bjažića i više udruga koje on predstavlja, a koriste ove prostore pokrenut postupak iseljenja.

Radi se o poslovnim prostorima u bloku kompleksa “Gorica-Badel” kojem je vlasnik Grad Zagreb. Objekti su smješteni na adresama Šubićeva 55, Vlaška 106 i 116, te u Martićevoj i Derenčinovoj ulici.

Dug prema Gradu popeo se na 866.554,45 kuna, od čega je gotovo 60.000 kuna za komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda, sve bez obračunatih zakonskih zateznih kamata, ističe se u priopćenju.

Pročelnik Ureda Damir Lasić, navodi kako »Mislav Bjažić s udrugama: Športsko društvo Pantera, Zagrebački minigolf savez, Korfball klub ‘Zagreb’, Klub ruske kulture ‘Babushka’, Hrvatski minigolf savez, Minigolf klub ‘Zagreb’, Udruga za razvoj športskog i hostelskog turizma Zagreb, kojih je predstavnik, bespravno koristi šest poslovnih prostora u uličnoj zgradi Šubićeva 55«.

Lasić tvrdi kako Bjažić poslovni prostor površine 789,04 četvornih metara bespravno koristi »još od 19. prosinca 2011.«

Prostore površine 158,93 četvornih metara i 62,03 četvornih metara pak koristi od 29. siječnja 2016. kada je utvrđeno da je u njih provalio, prostor površine 60 četvornih metara koristi od 18. studenoga 2016. kada je utvrđeno da je provalio u prostor, dok prostore površine 137,39 četvornih metara i 59,72 četvornih metara koristi od 7. srpnja 2017. kada je prostore preuzeo od ranijeg bespravnog korisnika Udruga za unapređenje zdravlja “Aurelax”.

Lasić ističe da su protiv Mislava Bjažića i navedenih udruga pokrenuti postupci radi iseljenja iz tih prostora i da su postupci još uvijek u tijeku. Dodao je da, od dana kada su evidentirani kao bespravni korisnici i zaduženi za naknadu za njihovo korištenje, nikada nisu podmirili niti jedan račun koji im je ispostavljen na plaćanje. (ZG-m)

Komentari su zatvoreni