Glomazni otpad sakupljat će se u kvartovskim kontejnerima

Glomazni otpad sakupljat će se u kvartovskim kontejnerima

Prema riječima predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga u Zagrebu se do proljeća novi glomazni otpad više neće prikupljati od građana, a do tada će po gradskim četvrtima biti postavljeni kontejneri gdje će taj otpad moći odlagati

Na jučerašnjoj sjednici Gradske skupštine predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić najavio je da će se glomazni otpad  iz Zagreba odložiti u Velikoj Gorici zbog zabrane odlaganja tog otpada na Jakuševcu, koju je izdala Inspekcija zaštite okoliša pri  Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

„Bili smo na sastanku u Ministarstvu i dogovorili niz koraka koji će to pitanje riješiti. To je u postupku i idućih dana bit će riješeno. Dakle ne postoje nikakvi ozbiljni problemi u tom dijelu – ja ih, naime, ne znam“, odgovorio je Ljubičić novinarima na njihov upit o tome kako će se riješiti problem glomaznog otpada.

Izvijestio je kako je u srijedu s gradonačelnikom Velike Gorice dogovoreno da se nekoliko kamiona s tim otpadom, a radi se, kako je napomenuo Ljubičić „o sitnici, gledano u zagrebačkim pojmovima“, deponiraju u dogovoru s njima.

„Isto kao što zagrebački ZET vozi u Veliku Goricu, tako i suradnja s Velikom Goricom i Samoborom mora biti na visini jer mi odlažemo u Zagrebu otpad proizveden u Zaprešiću, čija tvrtka Komunalac dovozi otpad na Jakuševec“, rekao je Ljubičić.

Zaključio je da suradnja Zagreba s bivšim dijelovima Grada Zagreba mora biti na visokoj razini, ocijenivši kako se radi o jednoj cjelini. „Mi smo jedan grad, de facto“, dodao je.

Prema riječima predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga u Zagrebu se do proljeća novi glomazni otpad više neće prikupljati od građana, a do tada će po gradskim četvrtima biti postavljeni kontejneri gdje će taj otpad moći odlagati. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni