Globalno sestrinstvo ili nove potlačene

Globalno sestrinstvo ili nove potlačene

Melita Richter, koja je 1979. godine otišla živjeti i raditi u Italiju, bavila se istraživačkim radom na području interkulturalnosti, migracija, položaja žena u migracijskim tokovima i njihovoj integraciji u Italiji. Ona će na ovom predavanju iznijeti sociološku analizu problema ženskog emigrantskog rada, s posebnim naglaskom na Italiju.

Predavanje Melite Richter i Katarine Abramović na temu „Globalno sestrinstvo ili nove potlačene“ održati će se danas u Tehničkom muzeju u Zagrebu s početkom u 18 sati.

Katarina Abramović, nakon odlaska u prijevremenu mirovinu iz riječke Tvornice papira s radnog mjesta ekologa zbog ekonomskih (ne)prilika bila je prisiljena potražiti posao njegovateljice starih i bolesnih osoba u Italiji. O svom radu u Italiji napisala je knjigu „Moja Italija“. Knjiga na iskren način prenosi njezino životno iskustvo, lijepe i ružne trenutke. „Moja Italija“ je ujedno i presjek društvenih, ekonomskih i psiholoških situacija u zemlji odlaska i u domovini. Melita Richter, koja je 1979. godine otišla živjeti i raditi u Italiju, bavila se istraživačkim radom na području interkulturalnosti, migracija, položaja žena u migracijskim tokovima i njihovoj integraciji u Italiji. Ona će na ovom predavanju iznijeti sociološku analizu problema ženskog emigrantskog rada, s posebnim naglaskom na Italiju.

Ovo predavanje održat će se u sklopu izložbe „Vama na usluzi: umjetnost i svijet rada“ koja se može razgledati do 2. studenog, a ulaz na predavanje je besplatan za sve posjetitelje.

(zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni