Global- besplatne novine studenata

Global- besplatne novine studenata

Tako je u Tiskari Zagreb u utorak 6. svibnja tiskan prvi broj novog Globala u čak 5 000 primjeraka. Osim profesora Kanižaja, koji je idejni tvorac i voditelj projekta, odgovorni urednik-mentor je Zlatko Herljević, dugogodišnji novinar i urednik Večernjeg lista i Vjesnika, a za lekturu i redakturu je zadužen Igor Weidlich.

Studenti sa zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti pod vodstvom profesora Igora Kanižaja pokrenuli su novi projekt. Riječ je o novinama Global koje će donositi priče o studentskim i društvenim pitanjima, kulturi i sportu.

Tako je u Tiskari Zagreb u utorak 6. svibnja tiskan prvi broj novog Globala u čak 5 000 primjeraka. Osim profesora Kanižaja, koji je idejni tvorac i voditelj projekta, odgovorni urednik-mentor je Zlatko Herljević, dugogodišnji novinar i urednik Večernjeg lista i Vjesnika, a za lekturu i redakturu je zadužen Igor Weidlich. Glavna urednica je Helena Kuhar, a urednišvo čine studentice prve godine diplomskog studija novinarstva te ostali studenti i studentice sa smjera Tiskanih medija.

Global su besplatne novine, a osim u tiskanom izdanju mogu se čitati i putem društvenih mreža Facebook i Twitter.

(zg-magazin)