Glazbena škola Blagoja Berse seli u Frankopansku 8

Glazbena škola Blagoja Berse seli u Frankopansku 8

Hotelijersko-turistička škola će pak biti premještena  u bivši Učenički dom na Botićevu trgu

Glazbena škola Blagoja Berse će do kraja godine preseliti u objekt u Frankopanskoj 8, koji je koristila Hotelijersko-turistička škola, koja pak seli u bivši Učenički dom na Botićevu trgu, nasuprot Autobusnog kolodvora.

Zgrada Hotelijersko-turističke škole u Frankopanskoj stradala je u prošlogodišnjem razornom potresu, a danas su na njoj započeli radovi na II. fazi obnove. Ona obuhvaća sanaciju, statičko ojačanje i podizanje objekta na III. razinu seizmičke otpornosti.
Vrijednost investicije u koju nisu uključeni namještaj i oprema je 39 milijuna kuna bez PDV-a.

Gradilište je obišao pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić koji je istaknuo da je u zagrebačkom potresu oštećeno 175 odgojno-obrazovnih objekata, od čega su 162 obnovljena. »Između preostalih 13 objekata je i ovaj u Frankopanskoj ulici gdje je nekada bila Hotelijersko-turistička škola«, rekao je pročelnik i dodao kako se završetak radova očekuje najkasnije do 31. prosinca ove godine, ako ne i ranije.

»To znači da će učenici Glazbene škole sigurno biti u klupama 2. siječnja«, rekao je Lovrić te dodao da će se troškovi cjelovite investicije radi povlačenja sredstava prijaviti na Fond solidarnosti.

Ravnatelj Glazbene škole Mislav Defar je izrazio zadovoljstvo zbog nove škole koja će nakon više od 70 godina zadovoljavati sve standarde za pohađanje i održavanje nastave na jednoj lokaciji u gradskome središtu, a ne na više njih kao dosad.

Zgrada u Frankopanskoj 8 izgrađena 1897. Riječ je o zaštićenom kulturnom dobru unutar zagrebačke povijesne urbane cjeline te nadzor nad radovima provodi Gradski zavod za zaštitu spomenika kulture i prirode u suradnji s drugim nadležnim tijelima. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni