Glazba i grad: Novi raspored koncerata

Glazba i grad: Novi raspored koncerata

(Foto: Marija Štilinović / HRT)

Zbog vremenskih prilika došlo je do promjena u rasporedu koncerata u sklopu manifestacije Glazba i grad, koja je ove godine preseljena na otvoreni prostor s južne strane zgrade Hrvatske radiotelevizije na Prisavlju.

Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija tako će nastupiti u utorak, 23. lipnja, izborom plesnih skladbi iz pera glasovitih skladatelja klasične glazbe.

Inspirativnost i poticajnost plesnih ritmova dočarat će nam točke u rasponu od opernih remek-djela Gioachina Rossinija, Jean-Philippea Rameaua, Aleksandra Borodina i Georgea Gershwina preko španjolskim koloritom nadahnutih plesova Pabla de Sarasatea, Georgesa Bizeta, Isaaca Albéniza,Dmitrija Šostakoviča i zaključka u veličanstvenom Simfonijskom kolu našega Jakova Gotovca.

Glazbenicima Simfonijskog orkestra HRT-a pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija pridružit će se međunarodno proslavljeni solisti: gitarist Petrit Çeku, udaraljkašica Ivana Kuljerić Bilić i bariton Leon Košavić , uz sopranisticu Nataliju Kralj.

Manifestacija završava u ćemo zaključiti u srijedu, 24. lipnja, kada se Jazz orkestar HRT-a pod ravnanjem svojega umjetničkog voditelja Mirona Hausera udružuje se s Massimom kako bi izveli svevremenske uspješnice iz repertoara Franka Sinatre.

Koncerti počinju u 20.30, a ulaz je besplatan. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni