GLAS poziva ministra Beroša na odgovornost

GLAS poziva ministra Beroša na odgovornost

(Foto: Boris Jagačić)

Stranka GLAS traži od ministra zdrava Vilija Beroša da »hitno riješi katastrofalnu situaciju u koju su dovedene hrvatske bolnice«, posebno KB Dubrava. U protivnom najavljuju da njihova zastupnica Anka Mrak-Taritaš u Hrvatskom saboru zatražiti ministrovu ostavku.

»Ako ne može, ne zna ili ne želi, neka da ostavku jer smo potrošili svo vrijeme za svakodnevno nesposobno izmotavanje, besmisleno prebrojavanje zaraženih i usputno prozivanje „neodgovornih građana”, s još besmislenijih konferencija za medije«, poručili su danas iz Tajništva stranke.

Tvrde kako je stanje hrvatskog zdravstvenog sustava, alarmantno, a priče koje već danima dolaze iz hrvatskih bolnica, posebno iz KB Dubrava, su – zastrašujuće.

»Sada saznajemo da nam bolnice nisu opskrbljene niti osnovnim – hranom, lijekovima i odjećom«, navode u GLAS-u i pitaju se što je ministar radio zadnjih osam mjeseci i kako je mogao dopustiti da se, uz sve što znamo od ranog proljeća, zdravstveni sustav raspada sada, kada je od vitalne važnosti da funkcionira?

Smatraju kako je ova epidemija samo ponovno pokazala da našem zdravstvu trebaju sposobni menadžeri i organizatori na upravljačkim pozicijama, a ne liječnici. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni