GLAS: Obnova Zagreba će pričekati do slijedećih izbora

GLAS: Obnova Zagreba će pričekati do slijedećih izbora

Čak 11 mjeseci nakon potresa, ravnatelj Fonda za obnovu, koji je već odavno trebao funkcionirati, najavljuje psiho-testiranje kandidata, upozoravaju u GLAS-u

»Nakon što je tjednima gubio vrijeme na pregovore s HDZ-om o svojoj kandidaturi za gradonačelnika Zagreba, ravnatelj nesretnog Fonda za obnovu Vanđelić sada pompozno najavljuje da će iduće mjesece potrošiti na psiho-testiranje državnih službenika koje premješta u Fond«, priopćili su danas iz GLAS-a.

Tvrde kako je od početka znano da se HDZ-ovoj Vladi »obnova ne radi«, ali da je ovakvo pravljenje cirkusa od tog posla prešlo svaku mjeru.

»Umjesto da se barem sad, kad su mu propali dogovori s HDZ-om, konačno primi posla, organizira proces učinkovito i transparentno i pomogne ljudima da se snađu u šumi propisa i papira kojima ih tlače, Vanđelić i dalje misli da Fond postoji za njegovu osobnu zabavu i promociju«, poručili su iz GLAS-a.

Smatraju kako je potpuno suludo da je baš psiho-testiranje kandidata, koji su već zaposleni u državnoj upravi, došlo na vrh uvjeta koje budući zaposlenici Fonda moraju ispuniti. U GLAS-u smatraju kako bi mnogima prvo pale na pamet reference u poslovima koji su potrebni i važni za proces obnove, posebno zato što se zaposlenici regrutiraju iz redova državnih službenika, koji su svi već prošli određeni proces selekcije prilikom ulaska u državnu službu.

»Ali ne, 11 mjeseci nakon potresa, ravnatelj Fonda za obnovu, koji je već odavno trebao funkcionirati, najavljuje psiho-testiranje kandidata. S obzirom na sve što smo dosad vidjeli (a i sve što nismo), ne bi bilo čudno da početak obnove dočeka ne lokane izbore, nego iduće parlamentarne, zaključuju u GLAS-u. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni