Gimnastičari Seligman i Ude uspješni na svjetskom prvenstvu u Glasgowu

Gimnastičari Seligman i Ude uspješni na svjetskom prvenstvu u Glasgowu

Aktualni prvak Europe na preči i osvajač svjetske bronce, Marijo Možnik, ostao je daleko od finala u Glasgowu i time bez izgleda za plasman na Olimpijske igre

Hrvatski gimnastičari postigli su veliki uspjeh na svjetskom prvenstvu u Glasgowu – Robert Seligman plasirao se u finale konja s hvataljkama, dok je Filip Ude izborio višebojske kvalifikacije za Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016

Iako kvalifikacije još nisu gotove, već sada je sigurno da će Seligman biti finalist konja s hvataljkama u subotu jer je već skupio velikih 15,400 bodova. Seligmanu je ovo treće svjetsko finale za redom i čak peto u karijeri. Ako u subotu osvoji jednu od medalja, Robert će izboriti direktnu vizu za Olimpijske igre u Riju, njegove prve Igre.

Filip Ude je također odlično odradio višeboj i izborio višebojske kvalifikacije za Rio. Taj Test Event na kojem će Hrvatska imati i gimnastičarku Anu Đerek, na rasporedu su u travnju u Riju.

Ude je skupio 84,865 bodova (parter 13,966, konj 14,900, karike 13,600, preskok 14,333, ruče 14,233, preča 13,833), no na konju s hvataljkama imao je pogrešku na saskoku koja ga je izbacila iz sigurnog finala, no ipak još ima šanse ući u višebojsko finale koje je u petak.

„Na konju s hvataljkama sam na zadnjem elementu napravio veliku pogrešku i nisam se plasirao u finale. Žao mi je zbog toga. No mogu se pogledati u ogledalo i kazati kako sam dao sve od sebe“, poručio je Ude.

Aktualni prvak Europe na preči i brončani s prošlogodišnjeg SP-a, Marijo Možnik, ostao je daleko od finala u Glasgowu i time bez izgleda za plasman na Olimpijske igre. (hina/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni