Gibon Kent siguran: Hrvatska ide u finale Svjetskog prvenstva!

Gibon Kent siguran: Hrvatska ide u finale Svjetskog prvenstva!

(Foto: ZOO Zagreb)

Bjeloruki gibon Kent iz Zoološkog vrta grada Zagreba danas je predviđao pobjednika polufinalne utakmice Svjetskog prvenstva u nogometu u kojem će večeras Hrvatska odmjeriti snage s Argentinom.

Ovaj put nije imao nikakvih dvojbi. Došao je do kutije sa zastavom Hrvatske i počeo jesti iz nje što se iščitava kao pobjeda Vatrenih (https://youtu.be/CWQEnxnIimg). Istodobno su se iz kutije Gaučosa častile Kentova partnerica Kulička te potomke Fiona i Salvadora.

„Ne sjećam se kada je Kent bio toliko siguran u pobjedu Vatrenih. Idemo u finale, a Argentini želimo više sreće drugi put“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba. Dodao je da je iza Kenta ciklus od nekoliko točnih prognoza.

Djelatnike Zoološkog vrta posebno je razveselio što je ovaj put gibon doslovce zasjeo u kutiju Hrvatske. Prokomentirali su to riječima: „Messi se vraća kući!“

Iza dvadesetpetogodišnjeg Kenta duga je tradicija predviđanja pobjednika u nogometnim utakmicama u kojima igra reprezentacija Hrvatske. Pune ruke posla imao je na dva europska prvenstva, a ovo mu je drugo svjetsko prvenstvo gdje njegov izbor kutije prate mediji iz Hrvatske i svijeta.

Kent, koji je u Zagreb došao iz Nizozemske, ove godine slavi desetu godišnjicu zajedničkog života s Kuličkom, tri godine starijom gibonicom podrijetlom iz Češke. Prije sedam godina par je dobio Fionu, a prije četiri godine Salvadoru. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni