Gibon Kent prognozirao pobjedu “Vatrenih” u osmini finala SP-a

Gibon Kent prognozirao pobjedu “Vatrenih” u osmini finala SP-a

(Foto: ZOO Zagreb)

Hrvatska nogometna reprezentacija danas od 16 sati igra protiv reprezentacije Japana u osmini finala Svjetskog prvenstva u Katru. Vatrene čeka težak ispit protiv momčadi koja je u grupnoj fazi srušila Njemačku i Španjolsku te osvojila prvo mjesto. 

Bjeloruki gibon Kent iz zagrebačkog Zoološkog vrta danas je predvidio pobjedu Hrvatske i tako se priklonio procjenama sportskih analitičara i kladionica. Japan nikada nije nastupio u osmini finala Svjetskog nogometnog prvenstva. Ako je vjerovati gibonu Kentu, neće ni ove godine.

Naime, nakon što je u ZOO-u gibonima posluženo voće i povrće u kutijama sa zastavama Hrvatske i Japana, Kent se zaletio prema hrvatskoj kutiji i počeo jesti iz nje. Iz toga se iščitava pobjeda Vatrenih. 

„Osmijeh na našim licima govori sve. Kent je pokazao odlučnost i brzinu. Nadamo se uspjehu Vatrenih“, izjavio je ravnatelj Zoološkog vrta Grada Zagreba Damir Skok.

Budući da se Kent poslužio i voćem iz japanske kutije, Japanci koji su pratili njegovo prognoziranje, nadaju se pogocima svoje reprezentacije u drugom poluvremenu utakmice.

„Očekujem vrlo dobru igru. Oba tima su kompaktna i vrlo disciplinirana. Japan ima jako brze i mlade igrače“, kazao je Iso Masato, veleposlanik Japana u Hrvatskoj.

Tijekom posjeta Zoološkom vrtu Grada Zagreba japanski je veleposlanik nosio kravatu kojom dominira motiv šahovnice, a koja pri dnu ima malu zastavu Hrvatske. Objasnio je da je riječ o daru Tokamachija, grada u kojem je prije dvadeset godina tijekom Svjetskog prvenstva bio smješten kamp reprezentacije Hrvatske. Tokamachi od tada gaji dobre odnose s domovinom Vatrenih.

(ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni