Gibon Kent predvidio i pobjedu Hrvatske nad Brazilom!

Gibon Kent predvidio i pobjedu Hrvatske nad Brazilom!

(Foto: Zagreb ZOO)

Bjeloruki gibon Kent iz Zoološkog vrta grada Zagreba danas je prognozirao da će Hrvatska u utakmici četvrtine finala Svjetskog prvenstva u Katru nadjačati Brazil.

Naime, nakon što su bjeloruki giboni ušli u svoju nastambu s kutijama ukrašenima zastavama Hrvatske i Brazila, Kent se poslužio voćem i povrćem iz hrvatske kutije. Istodobno su se njegove potomke Fiona i Salvadora te partnerica Kulička častile hranom iz druge kutije. Budući da se iz Kentova izbora iščitava pobjednik, djelatnici zagrebačkog ZOO-a s velikim su odobravanjem pozdravili njegovu prognozu.

Kako je to uživo izgledalo može se pogledati na poveznici: https://youtu.be/aLlCgJSBs6k

„Kent je vrlo sigurno, čak tri puta, i isključivo uzimao hranu iz hrvatske kutije, no njegova su je djeca uzimala iz kutije Brazila. Dakle, u obje je kutije bio isti sadržaj. Igramo s najvećom nogometnom nacijom na svijetu, veselimo se divnoj utakmici i navijamo za Vatrene“, kazao je ravnatelj Zoološkog vrta Damir Skok.

Predviđanje već svjetski slavnoga gibona promatrali su i predstavnici Veleposlanstva Savezne Republike Brazil u Republici Hrvatskoj.

„Nogomet je strast i u Hrvatskoj i u Brazilu! Obje zemlje imaju sjajne igrače i izvrsne rezultate na različitim svjetskim prvenstvima. Nažalost, u današnjoj utakmici ne možemo imati izjednačen rezultat. Jedna će zemlja pobijediti, a druga izgubiti. Uvjeren sam da je pred nama pravi sportski ‘show’ i drago mi je da ću ga pratiti iz Zagreba“, rekao je veleposlanik Savezne Republike Brazil Mauro Luiz Iecker Vieira. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni