Gdje su lipe?

Gdje su lipe?

Ucjene i zastrašivanja caruju na hrvatskoj političkoj pozornici. Jer najavljena knjiga imala bi više političkih nego financijskih konotacija i to je ono što tjera strah u kosti sadašnjem političkom establišmentu. Ne boje se oni osuda, pritvora i zatvora jer sve to mogu riješiti potkupljivanjem i prijetnjama, već se boje izgubiti funkcije. A to im najteže pada!

Lazar Grujić

Kada je prije nekoliko mjeseci gospodin Davor Bernardić, predsjednik najveće oporbene stranke postavio predsjedniku hrvatske Vlade, gospodinu Andreju Plenkoviću javno pitanje: „Di su pare?“ bio je izvrgnutu strahovitom pritisku medija i raznih interesnih skupina. Svakim danom postaje sve jasnije koliko je bio u pravu i kako je pogodio u središte ili postavio pitanje svih pitanja. Za one koji još nisu odgonetnuli o čemu je riječ navest ćemo samo jednu riječ – Agrokor. Sada kada je jasno o čemu je riječ možemo ići dalje s našim razmišljanjima vezanim uz javno obznanjenih 100 milijuna kuna bez PDV-a isplaćenih tvrtkama povezanih preko skupine Borg.

O tome je bila najavljena i knjiga bivše ministrice Dalić koja je trebala imati promociju još u rujnu. No najednom je sve utihnulo i od knjige više nema ni spomena. Dokaz je to kako ucjene i zastrašivanja još uvijek caruju na hrvatskoj političkoj pozornici. Jer najavljena knjiga imala bi više političkih nego financijskih konotacija i to je ono što ipak tjera strah u kosti sadašnjem političkom establišmentu. Ustvari ne boje se oni osuda, pritvora i zatvora jer sve to mogu riješiti potkupljivanjem i prijetnjama, već se boje izgubiti funkcije. A to je njima najteže!

Nadalje, možemo pretpostaviti i kako veliki domoljubi nisu razumjeli pitanje? Naime, možda je trebalo postaviti pitanje : „Gdje su lipe?“ što bi bilo u duhu njegovanja književnog, a ne šatrovačkog jezika. Naime, kriminalci su postali odjednom veliki domoljubi i poklonici čistog hrvatskog jezika, kršćanskog morala i obiteljskog života. Stoga su jedva dočekali objaviti i kako nema elemenata za provedbu referenduma koji bi trebao izmijeniti njihov dosadašnji izborni zakon. Zakon koji im omogućuje legalni lopovluk i pljačku te nametanje svoje volje velikoj većini neistomišljenika. A isto takav loš izborni zakon u BiH znaju kritizirati! Zato možemo za naše novopečene krimpolitičare slobodno reći kako u drugima vide slamku, a ne vide balvane u svom oku! Doista di su vremena poštenja, poštivanja institucija i mogućnosti da se i s lipama moglo nešto kupiti?

Lazar Grujić, dipl.oec.

predsjednik Stranke umirovljenika

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni