Gdje se i zašto skriva dokumentacija projekta Dječjeg centra za translacijsku medicinu?

Gdje se i zašto skriva dokumentacija projekta Dječjeg centra za translacijsku medicinu?

Iz Ureda gradonačelnika danas su se, »suočeni s velikim pritiskom medija povodom razrješenja ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak«, ponovno odlučili oglasiti o tom slučaju.

Tvrde da je (dugogodišnji) ravnatelj bolnice dr. Boro Nogalo smijenjen temeljem zakonom propisane odluke Upravnoga vijeća Dječje bolnice Srebrnjak.

Ističu kako su netočne insinuacije da se smjenom ravnatelja želi zaustaviti projekt Dječjeg centra za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak te naglašavaju da je Grad Zagreb, osim logističke i stručne pomoći, od 2009. godine do danas u njega uložio ukupno 28 milijuna kuna.

»Činili smo to u periodu i kada projekt nije imao podršku, što je razvidno iz pisane komunikacije unutar Hrvatske liječničke komore (dopis predsjedniku Komore prim. Minigu od 11. kolovoza 2014.) te Hrvatske liječničke komore – Hrvatskog društva za dječju kirurgiju prema Ministarstvu zdravstva (dopis od 3. lipnja 2016. ministru doc. dr. sc. Nakiću)«, poručili su iz Ureda. Podsjećaju kako je upravo u to vrijeme gradonačelnik Zagreba dao pisanu podršku projektu ministru prof. dr. Šustaru te ministru prof. dr Barišiću. Riječ je o dopisima od 5. svibnja 2016. i 20. listopada 2016.

Napominju da od tada do danas, 9. prosinca 2019., unatoč višekratnim upitima nisu kao Grad Zagreb dobili dokumentaciju vezanu uz projekt Dječjeg centra za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak, a koja bi mogla biti podloga za raspisivanje natječaja za odabir izvođača radova.

Stoga izu Grada postavljaju pitanje: “Zašto se dokumentacija skriva od Grada Zagreba kao osnivača i vlasnika Dječje bolnice Srebrnjak, a od kojeg se ujedno traži da pokrije sve za Europsku komisiju neprihvatljive troškove za koje danas nemamo nikakvu predodžbu koliko bi mogli iznositi?” (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni