Garcia-Lopez pobjednik možda zadnjeg izdanja Zagreb Indoorsa

Garcia-Lopez pobjednik možda zadnjeg izdanja Zagreb Indoorsa

»Molim Grad da promisli, jer ako izgubimo turnir ATP ga više nikad neće vratiti u Zagreb«, rekao je Ivanišević na konferenciji za novinare nakon finalnog meča

Treći nositelj i 33. tenisač svijeta Španjolac Guillermo Garcia-Lopez pobjednik je ovogodišnjeg PBZ Zagreb Indoorsa, nakon što je u zadnjem meču savladao Talijana Andreasa Seppija sa 7:6 (4), 6:3. Finale je bilo neizvjesno jer se Seppi odvojio u tie-breaku prvog seta povevši 4:1, nakon čega je Španjolac uzvratio serijom od šest poena. U drugom setu Seppi je opet propustio veliku priliku nakon što je napravio „break” za vodstvo 3:2. Napravio čak 40 neprisiljenih grešaka, a jedna od njih je bila i meč lopta.

Španjolcu je ovo četvrti naslov u karijeri, osvojio je 250 bodova za pojedinačnu ATP listu, a pripala mu je i glavna novčana nagrada od 80 tisuća eura.

Završetak turnira obilježilo je upozorenje organizacije turnira i Gorana Ivaniševića zbog otkazivanja sponzorstva Grada Zagreba i teške financijske situacije. »Bez daljnje pomoći ovo će biti posljednji meč koji je odigran u ovoj dvorani. Ugasit će se sve dobro što se radilo prethodnih deset godina. Molim Grad da promisli, jer ako izgubimo turnir ATP ga više nikad neće vratiti u Zagreb«, rekao je Ivanišević na konferenciji za novinare nakon finalnog meča. Nazočili su joj Branimir Horvat, direktor turnira, Goran Ivanišević, sudirektor, Ivan Ljubičić, bivši pobjednik i ambasador turnira, te Marin Čilić, četverostruki osvajač naslova.

Financiranje prema hrvatskim mogućnostima

Direktor turnira Branimir Horvat dodao je kako ne žele da se turnir financira u potpunosti, već u okviru hrvatskih mogućnosti ATP turnir je neopisiv način za promociju Hrvatske i Zagreba, a to već čini deset godina.

»S igračke strane svima nam ovaj turnir puno znači. Ovdje sam od 2006. godine, igrao sam svaki put osim kad sam bio ozlijeđen. Ovaj turnir treba hrvatskim igračima da osjete igranje na ATP turnirima. Ovdje se stekne veliko iskustvo. Dakle, ima i promotivnu svrhu i pomoć je igračima«, objasnio je Marin Čilić, koji zbog ozljede nije mogao nastupati na turniru. (I. C.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni