Gajnička špica – sajam, igra i vježbanje na otvorenom

Gajnička špica – sajam, igra i vježbanje na otvorenom

(Foto: Udruga Gajnice)

U Parku 101. brigade u Gajnicama je u subotu, 3. lipnja održana manifestacija »Gajnička špica«.

Na »Malom placu« građani su mogli prodati, razmijeniti ili pokloniti rabljene predmeta, a zainteresirani su se mogli uključiti u sportske aktivnosti koje su s djecom i odraslima izvodili kvartovski sportski klubovi.Predstavilo se i nekoliko udruga koje djeluju na području gradske četvrti kako bi građane upoznali sa svojim radom.

Udruga građana Gajnice isto je događanje organizirala 2018. i 2019.g. na radost svih koji su prisustvovali.

Iz Udruge poručuju kako ovim događajem posebno potiču djecu na aktivno sudjelovanje u sportsko-rekreativnim aktivnostima te na razmjenu i darivanje igračaka i ostalih predmeta umjesto njihova bacanja.

Osim sajma rabljenih stvari na rasporedu događanja bile su aktivnosti za djecu u organizaciji gajničke Udruge za razvojnu podršku Simul. Među njima su kreativne i motoričke igre za djecu – utrka balona, lakiranje, izrada leptir, potraga za blagom po parku i oslikavanje parka kredom.

Građanima se predstavila i Udruga za zaštitu životinja Merida, ali i sportski klubovi. Judo klub Panda prikazao je ovaj sport na zabavan način, a Košarkaški klub Podsused organizirao je malo natjecanje u haklu, bacanju „slobodnjaka“ i gađanju „trica“ za najmlađe i malo veće, uz simbolične nagrade za najuspješnije. Svoje su vještine pokazali i članovi Taekwondo kluba Susedgrad Sokol.

Aerobic/Fitness by Ida organizirala je vježbanje u parku, auz Yogu Gajnice moglo se isprobati vježbanje joge…

Sve u svemu, bilo je to jedno zanimljivo i zabavno druženje stanovnika Gajnica.  

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni