Gajeva od jeseni u novom ruhu

Gajeva od jeseni u novom ruhu

Zbog velikog broja državnih institucija, lokacije ulice u centru grada, intenziteta prometa i dotrajalosti svih instalacija kao i nestabilnih vremenskih prilika, radove u Gajevoj nije moguće izvoditi izvan ljetnih mjeseci

Gajeva ulica jedna je od donjogradskih ulica koja vapi za obnovom i promjenom dotrajalih 120 godina starih instalacija. Prema najnovijim informacijama koje smo dobili od Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, rekonstrukcija Gajeve ulice bi trebala započeti u ljeto 2016. godine u sklopu radova izvanrednog održavanja prometnica u 2016.

gajeva_visokaPlanirani radovi u Gajevoj trebali bi se izvoditi na dijelu od Mihanovićeve do Tesline. U sklopu radova uređenja prometnice predviđeno je uređenje cijele kolničke konstrukcije pri čemu će se obnoviti i nogostupi, parkirališna mjesta, sustav oborinske odvodnje te uređenje biciklističke staze. »Napokon!, reći će svi zagrebački biciklisti kojih je svakim danom sve više. Prethodno radovima uređenja prometnice, komunalne tvrtke će zamijeniti dotrajale instalacije.

Planirani početak radova u Gajevoj je u lipnju po završetku školske godine a trebali bi trajati do rujna, odnosno početka nove školske godine. Vrijednost radova iznosi 3,5 milijuna kuna, dok vrijednost radova koje će izvoditi komunalne tvrtke (HEP, Gradska plinara, Vodoopskrba i odvodnja) još nije potvrđena.

Izvođač radova za obnovu Gajeve je ugovoren u prošloj godini, no budući da je ugovor sklopljen tek u studenom 2015., početak radova je pomaknut na ovu godinu. Radovi se izvode na temelju projekta koji je izrađen 2013. godine, no radovi se nisu planirali dok komunalne tvrtke nisu bile spremne zamijeniti svoje instalacije. U samoj projektnoj dokumentaciji i rješenju za obnovu Gajeve nije bilo nikakvih izmjena.

Zbog velikog broja državnih institucija, lokacije ulice u centru grada, intenziteta prometa i dotrajalosti svih instalacija kao i nestabilnih vremenskih prilika, radove u Gajevoj nije moguće izvoditi izvan ljetnih mjeseci i sve spomenuto su razlozi zašto se s radovima nije započelo u studenom 2015., kada je sklopljen ugovor, već su pomaknuti na ovo ljeto. (M. F.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni