Fullir von Trutt i fašniki preuzeli gradsku vlast

Fullir von Trutt i fašniki preuzeli gradsku vlast

Elitne postrojbe, na čelu s novim obnašateljem vlasti vladat će Zagrebom do 14. veljače u 12 sati, kada će vratiti ključeve u okviru tradicionalne fašničke povorke Fašnik u Zagrebu, na kojoj će ove godine sudjelovati predstavnici iz deset hrvatskih gradova

Fašnička povorka KUD-a Prepuštovec posjetila je jučer Gradsku upravu u ime cijele Nezavidno – Ovisne Sesvetske Republike Grada Zagreba, za čije je osamostaljenje prikupljen dovoljan broj otisaka prstiju. Nakon utvrđivanja odgovornosti i obaveza, zamjenica gradonačelnika, koja obnaša dužnost gradonačelnika, dr. sc. Sandra Švaljek predala je ključeve Grada novoj vlasti u koju, kako je naglasila, ima najviše povjerenja.

Elitne postrojbe, na čelu s novim obnašateljem vlasti, predstavnikom fašničkog puka Sesveta grofom Fullir von Truttom, vladat će Gradom do 14. veljače u 12 sati, kada će na Trgu bana Josipa Jelačića vratiti ključeve u okviru tradicionalne fašničke povorke Fašnik u Zagrebu, na kojoj će ove godine sudjelovati predstavnici iz deset hrvatskih gradova.

»Zahvaljujem vam na posjeti i što čuvate i njegujete tradiciju fašničkih običaja, što je u našoj urbanoj sredini prava rijetkost«, izjavila je zamjenica Švaljek te ujedno naglasila važnost ovakvih manifestacija u kontekstu proširenja turističke ponude grada Zagreba. (zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni