FSB-ovci traže nove članove za ekipu Formule student

FSB-ovci traže nove članove za ekipu Formule student

Svrha nastupanja na natjecanjima je predstavljanje hrvatskog znanja i suradnje javnog i privatnog sektora u obrazovanju na svjetskoj sceni

Najuspješniji studentski tim u regiji – FSB Racing Team otvara svoja vrata novim članovima. Nakon osvojenog 10. mjesta na svjetskom natjecanju u Engleskoj u izradi je novi bolid formule kojim će se i ove godine predstaviti na prestižnom natjecanju Formula student. Cilj je ostvariti još bolji rezultat te ostati najuspješniji studentski projekt u Hrvatskoj. Svi koji žele postati dio ovoga tima Fakulteta strojarstva i brodogradnje mogu se prijaviti putem ove prijavne forme. Rok za prijavu je do 02.11.2015.

FSB Racing Team prvi je hrvatski tim Formule Student, natjecanja sličnog Formuli 1, ali namjenjenog studentima. Za razliku od Formule 1, u kojoj do izražaja najviše dolazi brzina, u Formuli Student prioritet su tehnička rješenja. Riječ je o prestižnom inženjerskom natjecanju na kojem sudjeluju brojna sveučilišta iz cijelog svijeta.

Svrha nastupanja na natjecanjima je predstavljanje hrvatskog znanja i suradnje javnog i privatnog sektora u obrazovanju na svjetskoj sceni. Tim je osnovan 2004. godine, a na natjecanja je krenuo dvije godine kasnije. Rezultati su svake godine sve bolji što potvrđuje i posljednje 10. mjesto na natjecanju u Engleskoj u 2014. godine, koje im je donjelo titulu najuspješnijeg tima u regiji te najuspješnijeg studentskog projekta u Hrvatskoj. Cilj je održati kontinuitet odličnih rezultata te stvarati nove generacije mladih inženjera koji su spremni odgovoriti na najteže izazove koje će budući poslodavci postaviti pred njih.

Natjecanje je koncipirano tako da potiče inovativnost i razvijanje kompetentnosti studenata za tržište rada. Kao što kaže Ross Brawn, kreator uspjeha Michaela Schumachera i voditelj natjecanja: »Formula Student povezuje praktična znanja s akademskim programom. Također, daje sudionicima iskustvo u važnim vještinama kao što su financiranje, projekt menadžment i timski rad«. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni