Frano Ivković slavodobitnik je 300. Sinjske alke

Frano Ivković slavodobitnik je 300. Sinjske alke

Predsjednica je slavodobitnika darovala sabljom i zlatnim prstenom s hrvatskim grbom, a njegova momka kuburom i srebrnim prstenom

Frano Ivković iz Brnaza slavodobitnik je 300. Sinjske alke, koju je osvojio s ukupno osam punata, pogodivši prvu i treću utrku u sridu, a drugu u dva.

Za 300. Alku, koja se održala u nedjelju, natjecalo se 17 alkara kopljanika, a utrku je pratilo nekoliko tisuća gledatelja, među kojima i brojni državni dužnosnici, župani i gradonačelnici, crkveni velikodostojnici i veleposlanici.

Pobjednika je proglasio alkarski vojvoda Ante Vučić te na koplje junaka privezao plamenac hrvatske trobojnice, znamenje pobjede, koje će slavodobitnik pronijeti ulicama Sinja.

Čestitala mu je i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović, pokroviteljica Sinjske alke, darujući slavodobitniku sabljom i zlatnim prstenom s hrvatskim grbom, a njegova momka kuburom i srebrnim prstenom.

Slavodobitnik Ivković izjavio je za HRT da svoju pobjedu posvećuje Viteškom alkarskom društvu i nedavno preminulom sinjskom gradonačelniku Ivici Glavanu. (hrt.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni