Francuzi snimaju putopisni film o Hrvatskoj

Francuzi snimaju putopisni film o Hrvatskoj

Reporteri su objedinili brojnu tematiku, dvorce Varaždina i Zagorja, floru i faunu Kopačkoga rita, kulinarske tradicije Slavonije, naivno slikarstvo Podravine, povijest Vukovara, prirodnu baština Sjevernog Velebita, sela Lonjskoga polja, Sinjsku Alku, svakodnevni život u Slavoniji i mnogu drugu tradicijsku baštinu Hrvatske

Uz potporu Hrvatske turističke zajednice i Predstavništva HTZ-a u Parizu u Hrvatskoj se od 24. srpnja do 16. kolovoza snima dugometražni putopisni film ‘’Connaissance du Monde’’ (‘Poznavanje svijeta’). Novinari Patrick Bureau i Yves Bidou snimaju hrvatske destinacije od Zagorja do Sinja, Lonjskoga polja, Vukovara, Požege, Osijeka, Koprivnice, Krasnoga, Varaždina, Krapine itd.

Sam film ima za cilj valoriziranje kulturne i prirodne baštine kontinentalne Hrvatske kao i njezine eno-gastronomske ponude. Reporteri su objedinili brojnu tematiku, dvorce Varaždina i Zagorja, floru i faunu Kopačkoga rita, kulinarske tradicije Slavonije, naivno slikarstvo Podravine, povijest Vukovara, prirodnu baština Sjevernog Velebita, sela Lonjskoga polja, Sinjsku Alku, svakodnevni život u Slavoniji i mnogu drugu tradicijsku baštinu Hrvatske. U trajanju od 80 minuta, film o Hrvatskoj distribuirat će se i emitirati u rujnu 2015. godine.

Film predstavlja originalan koncept ‘’kino-konferencije’’ i bit će prikazan u kino dvoranama i kazalištima diljem Francuske, dok se projekcija radi po principu ‘’na ekranu film, na sceni autor filma’’, odnosno, tijekom emitiranja filma, sam autor uživo komentira isti.

Projekt ‘’Connaissance du Monde’’ utemeljen je još davne 1950. godine, a do sada su na ovaj zanimljiv i originalan način predstavljene mnogobrojne destinacije, dok su se autori u 2014. godini odlučili upravo za Hrvatsku. “Connaissance du Monde” danas distribuira 65 filmova s 4500 predstavljanja godišnje u kinima, kazalištima, velikim poduzećima, školama, udrugama u više od 600 francuskih gradova gdje godišnje okupljaju između 700 000 i milijun gledatelja, a osim u Francuskoj, filmovi se predstavljaju i u Švicarskoj, Quebecu i Luxemburgu. (zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni