Francuski plesnjak večeras na Trgu

Francuski plesnjak večeras na Trgu

Le Plesnjak se na zagrebačkim ulicama održava po prvi put po uzoru na tradiciju njegovanu u Parizu, ali i u ostalim gradovima Francuske te na ulicama širom svijeta

Zagrebački Trg bana Josipa Jelačića večeras će se pretvoriti u veliki plesni podij, jer u 19.30 počinje Le Plesnjak (Francuski plesnjak) u sklopu Festivala Francuske u Hrvatskoj Rande-vous, koji traje do rujna.

Francuski plesnjak organizira se 14. srpnja povodom velikog francuskog državnog praznika kojim se obilježava pad Bastille i početak Francuske revolucije 1789. godine, te slavi ujedinjenost i solidarnost svih građana.

Le Plesnjak na zagrebačkim se ulicama održava po prvi put po uzoru na tradiciju njegovanu u Parizu, ostalim gradovima Francuske, ali i na ulicama širom svijeta, gdje se pad Bastille slavi organiziranim zabavama poput koncerata i plesnjaka.

Plesni će podij na središnjem zagrebačkom trgu od 19:30 sati zagrijati poznati francuski plesač Nicolas Quesnoit, trostruki nacionalni prvak u standardnim i latinsko-američkim sportskim plesovima, koji će sve okupljene građane i posjetitelje Zagreba podučiti plesnim koracima uz ritam starog Pariza.

Nakon njega slijedi koncert francuskog benda Les Balochiens, a sve dobro raspoložene plesače očekuju neizostavni hitovi francuske šansone, tipični francuski zabavni plesovi, ali i poznati ritmovi od valcera pa sve do tanga. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni