Fra Bonaventura Duda nagrađen Medaljom Grada Zagreba

Fra Bonaventura Duda nagrađen Medaljom Grada Zagreba

Fra Duda Bonaventura zahvalio se gradonačelniku Bandiću na Medalji Grada Zagreba, ali i na svemu što čini za Crkvu i franjevce. Bandiću je darovao Zagrebačku bibliju, koja je nastala u franjevačkom samostanu na Kaptolu, kao prva biblija tiskana u Zagrebu

Za zasluge i postignuća za hrvatsku duhovnost i kulturu, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio je danas u zgradi Gradske uprave Medalju Grada Zagreba fra Bonaventuri Dudi, a sam čin svečanosti poklopio se jubilarnim 90. rođendanom velikog pjesnika, bibličara i pisca.

„Dragi patre Duda, od srca Vam čestitam rođendan koji ste proslavili prije nekoliko dana sa željom da dugo poživite na radost kršćanskog puka, braće franjevaca i naše Crkve, na ponos hrvatske domovine i hrvatske kulture“, rekao je gradonačelnik Bandić te nadodao kako je upravo fra Bonaventura naš najugledniji franjevac i nadahnuti propovjednik, bibličar i teolog, poligliot i sveučilišni profesor, prevoditelj i pjesnik, živeći od riječi Božje, svojim plodovima srca i uma trajno zadužio hrvatsko društvo i našu kršćansku zajednicu.

Fra Duda Bonaventura zahvalio se gradonačelniku Bandiću na Medalji Grada Zagreba, ali i na svemu što čini za Crkvu i franjevce. Tom prigodom gradonačelniku je darovao Zagrebačku bibliju, koja je nastala u franjevačkom samostanu na Kaptolu, kao prva biblija tiskana u Zagrebu.

U ime franjevaca gradonačelniku se zahvalio i provincijalni ministar fra Željko Železnjak, uručivši mu Medalju sa likom fra Vendelina Vošnjaka, provincijala Sv. Ćirila i Metoda. (zagreb.hr)

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni